Közérdekű

Felújítják az Agyagos utcai óvodát, addig újranyitják a Temesvári körúton lévőt

Felújítják az Agyagos utcai óvodát, addig újranyitják a Temesvári körúton lévőt

2021. július 7., szerda
Felújítják az Agyagos utcai óvodát, addig újranyitják a Temesvári körúton lévőt

Szegeden 2017 óta nyolc óvodaépület újult meg, legutóbb például a Jerney utcában lévőt fejezték be. Az óvodafejlesztési program a Makkosházi óvoda után a Gyertyámos utcai és a Tarjáni óvoda felújításával folytatódik a tervek szerint.

A 108 férőhelyes Makkosházi óvoda három különálló, magas tetős részből álló épületegyüttese panel technológiával készült 1990-ben, a korszerűsítésére 220 millió forint európai uniós támogatás mellett 60 millió forint saját forrást fordít az önkormányzat. A beruházás kivitelezője a kiskunhalasi székhelyű Püspöki Építőipari Kft.

Energetikai korszerűsítés

Az év végére kicserélik a külső nyílászárókat, és elkészül az épületek teljes homlokzati hőszigetelése. Hő- és vízszigetelést kap a tetőfödém, és új villámvédelmet is kiépítenek. Az intézmény energiaigényének egy részét a tetőn elhelyezett napelemek fedezik majd. A belső elektromos hálózat részleges felújítását is elvégzik, és alacsony energiafogyasztású, megfelelő fényerősséget biztosító világítótesteket telepítenek.

Akadálymentes óvoda

Az akadálymentesítés részeként elbontanak belső ajtókat, a bejáratok rámpával lesznek megközelíthetők, és kialakítanak új, akadálymentes illemhelyet is. A kisebb belső átalakítások mellett a csoportszobák külső árnyékolást kapnak majd.

Költözés a Temesvári körútra

A felújítás alatt, ami várhatóan 2021 utolsó negyed évében fog befejeződni, a gyerkőcök a Temesvári körúti óvodába fognak járni, amit ez időre újra nyitnak nekik - az intézmény ugyanis öt évvel ezelőtt bezárt. Arról, hogy mi is történt pontosan annak idején részletesen beszámoltunk az alábbi cikkben:

https://szegedma.hu/2016/08/lezarult-egy-korszak-86-ev-utan-mar-nem-nyithatja-ki-kapuit-a-temesvari-koruti-ovoda

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.