Csaknem 300 millió forintból újult meg a Jerney utcai óvoda

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Csaknem 300 millió forintból, uniós támogatással felújították Szeged-Kiskundorozsmán a Jerney utcai óvoda épületét, ezzel 2017 óta nyolc óvoda rekonstrukciója fejeződött be a Tisza-parti városban - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az 1970-es években emelt, 108 gyereket befogadó Jerney utcai óvoda paneltechnológiával készült, három részből álló épületegyüttesének korszerűsítésére 285 millió forint uniós támogatást és 8 millió forint saját forrást fordított az önkormányzat.

Kicserélték a külső nyílászárókat, az ablakok egy része árnyékolót kapott. A homlokzatot és a tetőt hőszigetelték. Új szennyvíz- és csapadékvíz-elvezető rendszert alakítottak ki. Az épületen belül megújultak a vizesblokkok, a folyosók és a csoportszobák is új padlóburkolatot kaptak. Kicserélték a beltéri ajtókat, kifestették a helyiségeket. Korszerű fűtési rendszert építettek ki, és felújították az elektromos hálózatot, az épületeken kívül és belül új lámpatesteket és kapcsolókat szereltek fel. A tetőre napelemek kerültek, így az üzemeltetéshez megújuló energiát is felhasználnak majd.

Az akadálymentesítés részeként a főbejáratnál rámpát építettek, bent pedig akadálymentes mellékhelyiséget alakítottak ki. Új bútorok vásárlása mellett konyhatechnológiai gépeket és egyéb berendezéseket is beszereztek. A beruházás kivitelezője a szegedi Partiskum-Bau Kft. volt.

Szegeden 2017 óta megújult az Építő utcai, a Tabán utcai, a Garam utcai, a Tünde téri, a Kemes utcai, a Klebelsberg-telepi és a Cső utcai óvoda. Ezekre az önkormányzat összesen 2,076 milliárd forintot – 1,5 milliárd forint uniós támogatást és 576 millió forint saját forrást – fordított. Az óvodafejlesztési program a Gyertyámos utcai, a Makkosházi és a Tarjáni óvoda felújításával folytatódik majd – áll a közleményben.

Kiemelt kép: szegedpolus.hu

Előző sztori

Elindult a Tiszavirágzás, olvasónk lencsevégre kapott egy kérészt

Következő sztori

A hétvégén levendula és rózsa napokat tartanak a Füvészkertben