Közélet

Izraelért és az áldozatokért imádkoztak Szegeden

Izraelért és az áldozatokért imádkoztak Szegeden

2023. október 19., csütörtök
Izraelért és az áldozatokért imádkoztak Szegeden

A Hamász október 7-ei brutális támadással háborút indítottIzrael ellen, az ország területére behatoló fegyveresek fesztiválon szórakozó fiatalokat, védtelen civileket, anyákat és gyerekeket öltek meg, illetve hurcoltak el túszként a gázai övezetbe. Szerdán az áldozatokra és a szolgálatteljesítés közben elhunytakra emlékeztek mécsesgyújtással a szegedi új zsinagógában.

Nincs két igazság

– hangoztatta Buk István, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke. Hozzátette, hogy olyan események fül- és szemtanúja volt a világ, amelyek csak a legvadabb horrorfilmekben láthatóak.

"Nem lehet és nem szabad szó nélkül elmenni a bestiális gyilkosságok elkövetői mellett. Aki képes csecsemők, gyerekek, nők, öregek fejét levágni, az nem emberi lény"

– jelentette ki a hitközségi elnök.

Közel szzáz mécses meggyújtásával emlékeztek

Az istentisztelet résztvevői közel száz mécsest gyújtottak, nem zsidók és zsidók imádkoztak együtt a terror áldozataiért, a szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőrökért, katonákért, mentősökért. Kendrusz Attila, a szegedi hitközség vallási vezetője áldást kért Izraelre és az állami hadseregre, majd békéért fohászkodott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.