Közélet

Helyszíni ellenőrzést végezett a NAV két szegedi vendéglátóhelyen, jogsértéseket tártak fel

Helyszíni ellenőrzést végezett a NAV két szegedi vendéglátóhelyen, jogsértéseket tártak fel

2023. október 31., kedd
Helyszíni ellenőrzést végezett a NAV két szegedi vendéglátóhelyen, jogsértéseket tártak fel

A rendőrség kezdeményezésére a fogyasztóvédelmi hatóság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közös, próbavásárlással egybekötött helyszíni ellenőrzést végeztek két szegedi vendéglátóhelyen. A lakossági bejelentésre végzett vizsgálat során mindkét egységben súlyos jogsértéseket tártak fel a hatóságok.

Október 25-én, kora délután lakossági bejelentésre a fiatalkorúak alkoholtartalmú itallal történő kiszolgálásának tilalmára vonatkozó jogszabályi előírások teljesülését vizsgálta összehangolt ellenőrzés során a három hatóság. A helyszíneken elsőként a NAV munkatársai kezdtek meg próbavásárlást, majd a fiatalkorú vásárló kért alkoholtartalmú italt az eladótól.

Az ellenőrzések során mindkét vendéglátó egységben kiszolgálták a próbavásárlókat, de ezen felül a nyugtaadási kötelezettség elmulasztását és a kiszolgálásban résztvevő alkalmazott bejelentés nélküli foglalkoztatását is megállapította a NAV.

A fogyasztóvédelmi hatóság a fiatalkorúak alkoholtartalmú itallal történő kiszolgálása tilalmának megsértése miatt a vállalkozásokkal szemben több százezer forint fogyasztóvédelmi bírságot szabhat ki, illetve legfeljebb egy évig megtilthatja az alkoholtartalmú italok árusítását, ismételt jogsértés esetén pedig elrendelheti a jogsértéssel érintett üzlet legfeljebb harminc nap időtartamra történő ideiglenes bezárását- írta meg a Délmagyar.

A teljes cikk ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.