Közélet

Egy kislányt hagyott hátra a fiatalon elhunyt írónő

Egy kislányt hagyott hátra a fiatalon elhunyt írónő

2023. október 17., kedd
Egy kislányt hagyott hátra a fiatalon elhunyt írónő

Ötvenkét éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt R. Kelényi Angelika írónő. A Terézanyu-díjas szerzőnél több mint másfél évvel ezelőtt diagnosztizáltak mellrákot. A halálhírét az Álomgyár Kiadó osztotta meg a Facebook-oldalán.

A sokak által kedvelt szerző 2022 elején számolt be róla, hogy mellrákot diagnosztizáltak nála. Két évvel korábban félrediagnosztizálták és nem küldték el további kezelésekre az orvosok, így alakulhatott ki nála a daganat – írta akkor a Bors.

Az írónő a végsőkig kitartott és megpróbált erős és jókedvű maradni, pedig pontosan tudta, hogy egy nagyon nehéz időszak következik az életében. Végül úgy döntött, nem titkolózik a kislánya előtt, így tehát őszintén elmondta neki, hogy milyen betegsége van és mindaz mivel jár együtt.

Elmondtam, hogy kemoterápiát fogok kapni, ami legyengít és lehet, hogy baromi pocsékul leszek. Erre rákérdezett, hogy rákos vagyok-e. Én meg bólintottam, hogy igen. Összetört

-fogalmazott R. Kelényi Angelika az akkori Facebook-posztjában.

A lány nagyon nehéz időszak előtt áll, hiszen korábban az édesapját is elvesztette.

Elég nehezen tudtam elmagyarázni neki, hogy nem áll szándékomban meghalni, és nem fogja elveszíteni a másik szülőjét is

– írta korábban az édesanya, aki bár sokat küzdött, legyőzte őt a betegség.

Angelika az elmúlt másfél év küzdelmeit példaértékű kitartással és akaraterővel viselte, és egy pillanatig sem hagyta abba az írást. Történetein keresztül megannyi felejthetetlen percet szerzett közönségének

– emlékezett meg az írónőről az Álomgyár Kiadó.

Az írónő rengeteg rajongót szerzett a Szulejmán, a Mennyei bűnök, A lánynevelde és Az Ártatlan kötetsorozattal. Emellett ő írta a Váláshelyzet, a Halálos Hollywood és az idén tavasszal megjelent Mesés Marrákes című könyvet is. A munkásságát 2014-ben Terézanyu-díjjal ismerték el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.