Közélet

A Fidesz szerint Gyurcsányék kezdettől a betelepítési kvóta mellett vannak

A Fidesz szerint Gyurcsányék kezdettől a betelepítési kvóta mellett vannak

2023. október 2., hétfő
A Fidesz szerint Gyurcsányék kezdettől a betelepítési kvóta mellett vannak

Ha a baloldalon múlna, akkor már Magyarország is bevándorlóország lenne. Most ugyanazok a Gyurcsányék akarnak visszatérni a hatalomba, akik kezdettől a brüsszeli betelepítési kvóta mellett vannak, ők már 2016-ban is a kötelező betelepítés mellett gyűjtöttek aláírást

- írta a kormánypárt az MTI-nek elküldött hétfői közleményében.

A Fidesz arra emlékeztetett, hogy hét éve, 2016-ban volt a betelepítési kvóta elleni népszavazás, amelyen a magyar emberek egyértelműen elutasították a migránsok betelepítését, több mint 98 százalék mondott nemet a kvótára.

Hozzátették, hogy a migrációs válság kitörése után Európában egyedül a magyar emberek szavazhattak arról, hogy egyetértenek-e a migránsok betelepítésével vagy nem. A Fidesz szerint ugyanakkor Brüsszel a mai napig visszaél a hatalmával, amikor az emberek megkérdezése nélkül milliószámra és ellenőrizetlenül engedi be a bevándorlókat.
A kormánypárt arra figyelmeztet, hogy Brüsszelben most is olyan rendeletet készítenek elő, amellyel rá akarják kényszeríteni a migránsok betelepítését és a "migránsgettók" létrehozását a tagállamokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.