Közélet

Szeged Design Week első alkalommal

Szeged Design Week első alkalommal

2023. szeptember 20., szerda
Szeged Design Week első alkalommal

A kreatív szakma legnépszerűbb és leglátogatottabb programsorozatába, a 20. éve futó Budapest Design Week-be idén Szeged is bekapcsolódik, felkerülve ezáltal a kreatív szakma országos térképére. A szegedi kreatív szakemberek a város kultikus és kevéssé ismert, vagy eddig a látogatók elől elzárt helyszínein várják az érdeklődőket.

Szeged partnervárosként pályázta meg a lehetőséget a Budapest Design Week regionális helyszíneként Dr. Váraljai Anna művészettörténész, az SZTE BTK adjunktusa, valamint a design- és művészetmenedzsment MA szak hallgatói, Kőrösi Kíra és Nagy Petra kezdeményezésére. A sikeres pályázat nyomán idén először rendezik meg a Szeged Design Week-et.

Bő egy hét leforgása alatt az érdeklődők részt vehetnek például kortárs építészeti sétán Szeged belvárosában, műhelybejáráson ismerhetik meg az Alkimista lakáséttermet, festői kulisszatitkokról hallhatnak az Art Hotelben, művészet- és bábterápia előadást hallhatnak az SZTE BTK-n és meseregény konferenciát hallgathatnak meg az MTA SZAB Székházban.

A rendezvényeken való részvétel ingyenes, azonban akad olyan esemény, amely regisztrációhoz kötött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.