Közélet

Nagyot ment az Aranyhíd expressz idén nyáron

Nagyot ment az Aranyhíd expressz idén nyáron

2023. szeptember 10., vasárnap
Nagyot ment az Aranyhíd expressz idén nyáron

A MÁV közleménye szerint - csak a főszezont figyelembe véve - a déli part továbbra is kiemelkedően népszerű, oda 1,3 millió, az északira pedig 580 ezer menetjegyes utazás történt. A legtöbben a tanítás előtti utolsó hétvégét használták ki, augusztus 25-26-án 38-40 ezer napi viszonylati jegyvásárlást rögzített a MÁV-START, ezt az augusztus 18-19. és július 14-16. közötti napok eredményei követték.

A vasúttársaság kiemelte, hogy ezen felül többek között díjmentesen (például 6 év alattiak, 65 év felettiek), illetve vármegye- és országbérletekkel is igénybe lehet venni abalatoni járataikat, ezen utazások nem szerepelnek a megadott adatokban.

Úgy folytatták, hogy abalatoni helyjegyköteles vonatok átlagos kihasználtsága az előző évi 58-ról 60 százalékra emelkedett. A legsikeresebb helyjegyes járat a Záhonyból - Debrecenen, Szolnokon át - Fonyódra közlekedő Aranypart expressz volt, másodosztályon átlagosan 92 százalékos kihasználtságot mértek - tették hozzá.

A Szegedet és KecskemétetBalatonszentgyörggyel összekötő Aranyhíd expresszvonaton is kiemelkedő, 84 százalékos volt az ülőhelyfoglaltság.

Fontos fejlesztésnek nevezték a keleti országrészből közlekedő expresszvonatok esetében, hogy idén már elsőosztályú kocsiban is lehetett utazni aBalatonhoz. Felhívták a figyelmet arra, hogy szeptember 24-ig kiterjesztett utószezoni menetrend szerint továbbra is sűrű közlekedéssel, átszállás nélküli eljutást biztosít a MÁV-START aBalatonhoz Budapestről és több dunántúli városból.

Bár szezonközben a késések és a sokszor kényelmetlen utazási körülmények többeknek okoztak bosszúságot, úgy tűnik az utasokat ez nem tántorította el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.