Közélet

Kamattámogatott hitelekről, EP-választásról és Svédországról is beszélt Kocsis Máté

Kamattámogatott hitelekről, EP-választásról és Svédországról is beszélt Kocsis Máté

2023. szeptember 21., csütörtök
Kamattámogatott hitelekről, EP-választásról és Svédországról is beszélt Kocsis Máté

A kormánypárti frakciók egyelőre nem tudtak támogató döntést hozni a svéd NATO-csatlakozás ügyében, mert magyarázatot várnak a svéd közszolgálati televízió által Magyarországról készített hazug filmmel kapcsolatban - közölteKocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön, a kormánypártok esztergomi kihelyezett frakcióülésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

A politikus azt mondta: a két frakció megtekintette az említett filmet, amelyben döbbenetes hazugságok hangzanak el, és az egyik legismertebb baloldali aktivista, Gulyás Márton is szerepel benne, ugyanakkor elfelejtik a nézőket tájékoztatni arról, hogy a jelenlegi magyar kormánypártok politikai ellenfele szólal meg a műsorban.

Hozzátette: teljesen értetlenül állnak az előtt, hogy "a svédek hogyan gondolják azt, hogy a magyar parlament és a két frakció lelkesen fogja támogatni az ilyen akcióik után a svéd NATO-csatlakozást".

Magyarázatot várunk a svédektől az ügyben

- jelentette ki.

Kocsis Mátéa Fidesz a KDNP nevében részvétét nyilvánította esztergomi robbantásban elhunyt rendőr családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi felépülést kívánt.

A jövő évi EP-választások tétje, hogy meg tudjuk-e védeni a szuverenitásunkat

KocsisMáté úgy fogalmazott, hogy ha marad a dollárokat egymásnak utalgató, meg bőröndökben huzigáló korrupt brüsszeli elit, és nem tudnak talpra állni, megerősödni a nyugati nemzeti jobboldali erők, akkor nem nagyon lesz változás.

A változás azt is jelenti, hogy a háború helyett a béke útjára kell állnia az európai vezetésnek, a háborút nem finanszírozni és támogatni kell, hanem minden eszközzel véget kell vetni neki - jelentette ki.

A kormány a kamattámogatott hiteleken nem változtat és a bankadót sem emeli meg

KocsisMáté jelezte: minden ettől eltérő állítás magánvélemény, és a frakció is egyetértett vele, mert 2024-ben a hitelezés növekedését kellene elérni. Ehhez pedig szükség van kamattámogatott hitelekre és a bankokra is.

A frakcióvezető közölte: a miniszterelnök szerdán a frakciók tagjai előtt tartott előadásában arról beszélt, hogy a költségvetési hiányt a kormány csökkenő pályán fogja tartani, és a kereskedelmi és iparkamarával, valamint a bankszövetséggel kötött megállapodást is be fogja tartani.

KocsisMáté hangsúlyozta: az infláció csökkenő pályán van, a hitelminősítők szerint a magyar gazdaság alapjai stabilak, erősek, és a hitelezést fel kell gyorsítani. Mindezzel szembe menne az adóemelés, ezért nem látja reálisnak - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.