Közélet

Botka Lászlót ismét nem zavarta a valóság

Botka Lászlót ismét nem zavarta a valóság

2023. szeptember 18., hétfő
Botka Lászlót ismét nem zavarta a valóság

Mint arról lapunk beszámolt, a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinete megkoszorúzta Klebelsberg Kunó Szegedi Dómban lévő sírját. Nem kellett sokat várni Botka László reakciójára, ami a valóságtólteljesen elrugaszkodott hangulatkeltés volt.

A polgármester lapunkra hivatkozva azt próbálja bizonygatni, hogy mindössze két tagból áll a helyi Fidelitas, akik megkoszorúzták a síremléket, mint fogalmazott „mind a kettő Fidelitas-tag megkoszorúzta Klebelsberg Kuno” sírját.

Reméljük, Botka László nem szándékosan ír valótlanságot, csupán a késő esti órákban még a cikk címét sem tudta figyelmesen elolvasni és értelmezni, amiből egyértelműen kiderül: nem a helyi Fidelitas szervezte a koszorúzást, hanem a Fidelitas Nemzetpolitikai Kabinete. A polgármestert reggel sem hagyta nyugodni a hír, reggel módosította a posztot, újabb képet elhelyezve a bejegyzésben, amiből kiderül, minimum megnyitotta a cikket, de továbbra sem javította hamis állítását, pedig a cikkben már azt is olvashatta, hogy a koszorúzást Gáspár Kolos, a kabinet vezetője tartotta.

https://szegedma.hu/2023/09/grof-klebelsberg-kunorol-emlekezett-meg-a-fidelitas-nemzetpolitikai-kabinete

Helyismereti hiányosságokkal is küzd a polgármester

Botka László hasraütésszerű állítását - mely szerint ketten koszorúztak - a szegedi Fidelitas képei is cáfolják, akik szintén részt vettek a kabinet eseményén, jelentősen többen két főnél.

A polgármester hiába él 18 éves kora óta Szegeden, Klebelsberg sírjáról nincs komolyabb ismerete, ugyanis mint az a képen látszik, be sem fértek volna mindannyian a sírhoz, amely tolongás nem is lett volna illő egy kép kedvéért. Feltételezésünket, mely szerint Botka László hiányos helyismerettel rendelkezik igazolja:

nem találtunk olyan hírt, hogy a síremléknél járt volna koszorúzni.

Botka eme hiányossága nem csak lapunknak tűnt fel, a bejegyzése alatti kommentszekcióban feltették a kérdést: „Ön hány alkalommal koszorúzta meg vagy emlékezett meg Klebelsberg Kuno és felesége síremlékénél a Dóm altemplomában?” Továbbá emlékeztették arra is - mivel a polgármester többször is kiemelte, Klebelsberg Kunó felesége Botka Sarolta volt - hogy

Botka László semmilyen rokonságban nem áll Botka Saroltával, csupán névrokonok.

A felvetett dolgokra azonban semmilyen választ nem adott.

A Fidelitas is reagált

A képeken kívül egy bejegyzést is közzétettek a szegedi Fidelitas közösségi oldalán, amelyet Botka bejegyzése alatt is megosztottak. Ebben hosszasan sorolják, Botka László országgyűlési képviselőként milyen ügyekhez járult hozzá a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok tagjaként, mint például

Botka László szavazatával megtörtént a Klebelsberg örökség tönkretétele: 3000-nél több bezárt iskola és cserbenhagyott falu, több 10 ezer elbocsátott vagy megalázott pedagógus, megcsapolt bérek, semmivé lett szakmunkásképzés, gyakran értéktelen diplomák, segélyezettek tömege maradt azután az oktatáspolitikájuk után. Az MSZP-t a kormányzása idején egyáltalán nem érdekelte, hogy több százezer rászoruló gyermek éhezik"

- írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.