Közélet

Szorosan Szeged nyomába szegődött Budapest

Szorosan Szeged nyomába szegődött Budapest

2023. július 21., péntek
Szorosan Szeged nyomába szegődött Budapest

- Karácsony Gergely a Facebook oldalán jelentette be az árváltozásokat. A baloldali főpolgármester az áremelések fő okaként a kormány sarcpolitikáját emeli ki, ami veszélyezteti a közösségi közlekedés működését. Állítása szerint a kormány 15-szörösére emelte a budapestiekre kirótt elvonást és ma már Budapest finanszírozza a kormányt, és nem fordítva.

10 éve nem változott a vonaljegyek ára a fővárosban. A döntését azzal védi Karácsony, hogy a MÁV, Volán és számos nagyváros is árakát emelt a közelműltban. A jövő évi választásokat is megemlítette a jelenlegi főpolgármester, miszerint inkább most emel árakat őszintén, minthogy sunnyogva utána.

Ez az emelkedés a töredéke az elmúlt tíz év inflációjának - ha annyival emelnénk, mint amennyivel egy gombóc fagyi ára nőtt az elmúlt évtizedben akkor 990 forint lenne egy jegy. De ennél sokkal kevesebbel emelünk, a bérletek ára pedig - a vágtató infláció ellenére is - változatlan marad.

- jelentette ki Karácsony Gergely, akinek állításából az szűrhető le, hogy egyedül vívják a harcot az inflációval szemben.

Kiemelte, hogy a célja a budapesti lakosok érdekeinek védelme. Az áremelés azért történt ilyen formában, hogy a bérletek árát ne kelljen emelni. Arra ösztönözné az embereket, hogy alkalmi jegyek helyett, inkább bérletet vásároljanak. Ebben az esetben többen is használnák a tömegközlekedést, amivel mindenki jobban is járna.

A bejegyzése végén még hozzátette, hogy mindent megtettek az elmúlt években a budapestiek védelme érdekében, harcoltak a kormányzati megszorítások ellen, egy biztonságos, működő Budapest érdekében, a jövő érdekében. Állítása szerint felkészült a kormánypropaganda támadásai ellen.

SZEGEDEN IS ISMERŐS LEHET A MÓDSZER

Úgy tűnik nem tévedtünk, amikor azt írtuk néhány napja, hogy a szegedi baloldali városvezetés és a budapesti baloldali városvezetés működése egyre több mindenben hasonlít. Abban biztos, hogy mindkét polgármester esetében a gyeplő Gyurcsány Ferenc kezében van, így nem véletlen, hogy az embereket sarcoló döntések minden esetben úgy indokolják, hogy a kormányra mutogatnak. Emlékezhetünk, hogy a szegedi tömegközlekedés ára az elmúlt években többször is drasztikusan emelkedett, amivel az országban a legdrágább lett. Most úgy tűnik, hogy szorosan a nyomába szegődött a budapesti is. Sokszorosan bebizonyított tény: az áremelés ilyen mértékben nem indokolt-nem csak ebben az esetben. Igaz hangulatkeltésre és a mindenáron a kormányt szidni elvre tökéletes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.