Közélet

Idén megrendezésre kerülhet az első Szeged Design Week

Idén megrendezésre kerülhet az első Szeged Design Week

2023. július 8., szombat
Idén megrendezésre kerülhet az első Szeged Design Week

A SZTE-BTK Design és művészetmenedzsment szakjának kezdeményezésében és koordinálásában (összefogva a szegedi programokat) idén ősszel szeretnének partner városként részt venni a Budapest Design Weeken, amely október 5-15 között kerül megrendezésre - közölte az SZTE Design- és művészetmenedzsment.

Terveik szerint idén sikerül megszervezni Szeged Design Week programot. Jelenleg a licence elnyerésére pályáznak, mely csak a város hathatós közreműködésével/összefogásával valósulhat meg: össze kell állítaniuk közösen egy olyan programcsomagot, mellyel felkerülhet Szeged az ország kreatív térképére.

Éppen ezért várják azon kreatív csapatok, művészeti közösségek, műhelyek, stúdiók, tervezők jelentkezését, akik ebben a periódusban egy-egy szakmai programmal, művészeti akcióval, open house/műhely/műteremlátogatással, előadással, workshoppal, beszélgetéssel bekapcsolódnának az országos szintű, nemzetközileg is elismert rendezvénysorozatba. Ha ebben az időszakban futó projekt vagy esemény kilátásban van, azt is érdemes bejegyeztetni a SZDW program naptárba.

Az alábbi szakterületek valamelyike közül várják a jelentkezéseket:

Építészet, belsőépítészet, bútortervezés, formatervezés, textiltervezés, divattervezés, grafikai tervezés, 3D nyomtatás, UI/UX tervezés, ékszertervezés, gasztrodesign, tipográfiai tervezés, service design, design management, design elmélet és social design.

A tervezett program műfaja a következők lehetnek:

Kiállítás, előadás/prezentáció, kerekasztal beszélgetés, konferencia, workshop, nyitott stúdió/műhely, vásár, termékbemutató.

Érdeklődés és jelentkezés a Design Week Szeged szervezőinél, Váraljai Annánál (varaljaianna@gmail.com), Kőrösi Kíránál (krkorosi@gmail.com) lehetséges.

Jelentkezési határidő: Július 10.

Borítókép: SZTE-BTK Design és művészetmenedzsmen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.