Közélet

A Fidesz 48%-on stabilizálta támogatottságát az IDEA felmérése szerint

A Fidesz 48%-on stabilizálta támogatottságát az IDEA felmérése szerint

2023. július 25., kedd
A Fidesz 48%-on stabilizálta támogatottságát az IDEA felmérése szerint

2023. július közepén a választókorú népesség 30 százaléka szavazna a Fideszre. 48 százalékon áll a legaktívabb választói rétegben, a biztos szavazó pártot választóknál.

A Fidesz stabilizálta támogatottságát"

- állapította meg a közvéleménykutató intézet a több egymást követő mérés eredményeként. Mint fogalmaztak, komoly gazdasági-politikai változásoknak vagy krízisnek kellene bekövetkeznie ahhoz, lemorzsolódással kelljen számolni a pártnak.

Az ismeretlen preferenciájúak, azaz a preferenciájukban bizonytalan, vagy azt eltitkolók, illetve a választástól távol maradók aránya szintén változatlan, 34 százalék.

Az ellenzéki oldalon négy párt jutna be a Parlamentbe az IDEA Intézet felmérése szerint:

A Demokratikus Koalíció (12%), a Mi Hazánk (6%), a Momentum Mozgalom (5%), valamint az MKKP (5%).

Így az LMP (2%), az MSZP (2%), a Jobbik (1%) és a Pártbeszéd (1%), mint jelenlegi parlamenti mandátummal rendelkező ellenzéki pártok, messze állnak az önálló bejutás esélyétől.

A biztos szavazó pártot választók körében a mikropártok közül az MSZP, a Jobbik és az LMP két-két százalékon áll. A Pártbeszéd egy százalékos támogatottságot tudhat maga mögött. Továbbra is a Demokratikus Koalíció a legerősebb ellenzéki párt, a maga 20 százalékával a biztosan választók között. Második helyen holtversenyben a Momentum Mozgalom és a Mi Hazánk 8-8 százalékos támogatottsággal. Mögöttük a Kétfarkú Kutya Párt áll a maga 6 százalékával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.