Közélet

LMBTQ-érzékenyítést tart Szegeden Soros György által finanszírozott szervezet

LMBTQ-érzékenyítést tart Szegeden Soros György által finanszírozott szervezet

2023. április 17., hétfő
LMBTQ-érzékenyítést tart Szegeden Soros György által finanszírozott szervezet

Mint korábban beszámoltunk róla, a szegedi LMBTQ-szervezet, "eseményözönt" ígért erre a hétre. A Szivárvány Hét alkalmából pedig a Soros György érdekeltségébe tartozó Amnesty International Magyarország szervezetet is Szegedre invitálták.

Az eseménysorozat több programját is publikálták már korábban, sőt, egy facebook eseményben össze is gyűjtötték őket, azonban most ezeken kívül felkerült egy újabb program, amely a Szivárvány Hét programjai között nem is szerepel.

Az új esemény "Befogadó Terek - Képzés egy inkluzív munkahelyért - Szeged" címet viseli, amely arra készíti fel a hallgatóságot, hogy munkahelyeiken hogyan fogadtassák el a szexuális irányultságukat. A meglepőbb, hogy ennél az eseménynél teljesen nyíltan felvállalják:

A képzés az Amnesty International Magyarország, a Háttér Társaság és a Budapest Pride közreműködésével jött létre"

szerepel a leírásban.

Az Amnesty International Magyarország egy olyan, Soros Györgyhöz kötődő NGO, amely jogvédőként tünteti fel magát. Gyakorlatilag a magyarországi tevékenysége szinte kimerül az "érzékenyítésekből," tüntetések szervezéséből, továbbá különböző, kormányellenes tevékenységekből.

Emlékezetes, 2022. februárjában a Magyar Nemzet birtokába került az Amnesty korábbi igazgatójának, Jeney Orsolyának egy Skype beszélgetése. A felvételen elismerte, hogy igazgatóként erős belső nyomás helyeződött rá, hogy kvázi ellenzéki szerepben, akár indokolatlanul is bírálja az Orbán-kormányt a médiában.

Borítókép: Partiscum Egyesület a Szegedi LMBT Közösségért

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.