Közélet

Mihálik Edvin tagadja Szeged vonzerejének elvesztését

Mihálik Edvin tagadja Szeged vonzerejének elvesztését

2023. március 30., csütörtök
Mihálik Edvin tagadja Szeged vonzerejének elvesztését

Mint arról korábban beszámoltunk, Szeged 2015 óta rohamléptekben veszíti el lakosságát, miközben a környező települések kivétel nélkül növelni tudták népességüket ezen idő alatt.

Cikkünkben sorra vettük, diagrammokkal ábrázolva a környező települések lakosságnövekedését, azóta megvizsgáltuk az egész vármegyét. Szeged nélkül nézve az egész vármegye kevesebb lakost vesztett az elmúlt 8 évben, mint önmagában Szeged. A vármegyeszékhely állandó lakossága 2022. január elsején 159.095 volt, 2023-ra pedig 1843 fővel csökkenve 157.252 lett. Szeged nélkül a vármegye lakossága pedig 244.780 volt 2022-ben, csupán 244.040-re csökkenve az idei évre.

Mivel 2015-ig növekvő tendenciát mutatott Szeged lakossága is és láthatóan a környék jelentősen gyarapodik, így a számokból megállapítottuk, hogy Szeged 8 éve vesztette el vonzerejét, elvesztette korábbi lakosságmegtartó erejét, jelentősen csökkent azok száma, akiket a város magához tud csábítani, mi több, vonzóbbak lettek a környék települései.

Összességében 8 év alatt 8962 polgárt veszített el a városvezetés.

Azt állítják, hogy a város elvesztette a vonzerejét, pedig a valóság az, hogy gyönyörű otthonunk Magyarország második legkedveltebb turistacélpontja."

reagált Mihálik Edvin közösségi oldalán, teljesen kiforgatva mondandónkat.

A csúsztatás pedig nem csak abban található, hogy a demográfia helyett a turizmusról írt, hanem abban is, hogy Szeged lenne a második legkedveltebb turista célpont.

A szallas.hu adatai szerint 2022-ben a legkedveltebb magyar város Budapest volt, amelyet Siófok, Eger, Hajdúszoboszló követett és ötödik helyen szerepelt Szeged. Állítását valószínűleg arra alapozta, hogy a szallas.hu szakmai zsűrije ezüstéremmel jutalmazta Szeged turizmusát, ahol egyébként aranyérmes Debrecen lett, de ezt nem a látogatottság vagy kedveltség alapján osztották ki. Azonban ha már az ott kiosztott díjakra alapoz, érdemes megemlíteni, hogy

Szeged említésre sem került az Év Turisztikai Attrakciója, illetve az Év Szállása díjnál, miközben Mórahalom mindkét díjon országosan első helyezett lett.

Az Év Turisztikai Attrakciója 2022 díj első helyezettje Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő lett, az Év Szállása 2022 fődíjat pedig a Colosseum Hotel Mórahalom ****+superior érdemelte ki.

Borítókép: Délmagyar / Karnok Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.