Közélet

Nem tett le tervévről az önkormányzat: óvodák zárhatnak be Szegeden

Nem tett le tervévről az önkormányzat: óvodák zárhatnak be Szegeden

2023. január 31., kedd
Nem tett le tervévről az önkormányzat: óvodák zárhatnak be Szegeden

Tavaly három szegedi óvoda megmenekült a bezárástól, most azonban úgy fest, szeptembertől négy intézmény végleg lakat alá kerül.

A közgyűlés elé kerülő tervek szerint 2023 szeptemberétől a negyvenöt önkormányzati óvodából négy bezár Szegeden: Alsóvároson a Bem Utcai, Móravároson a Szél utcai a Napsugár, Tarjánban a Sás utcai, Tápén pedig a Honfoglalás utcai – derül ki abból az interjúból, amit Binszki József alpolgármester adott az önkormányzat házi lapjának.

Binszki József azzal indokolja a bezárást, hogy néhány városrészben jelentősen lecsökkent a gyerekek száma, van, ahol már csak fele kihasználtsággal működött az intézmény, ami nem fenntartható.

Az alpolgármester hangsúlyozta, valamennyi óvodai csoport együtt maradhat, és ugyanazzal az óvodapedagógusokkal maradhatnak, akikkel eddig is voltak.

Az új helyszín is minden esetben ugyanabban a városrészben lesz, a gyerekeket a régi óvodájukhoz közel helyezzük el. Minden pedagógus munkájára számítunk a jövőben is, csak már az új oviban

jegyezte meg Binszki József.

Nem először zárna be óvodákat az önkormányzat

2022 áprilisában a szegedi városvezetés igen sajátosan jelentette be, hogy bezárja a Sás utcai, a Mars téri és a Napsugár Óvodát. A szegedi Fidesz-KDNP akkor egy sajtótájékoztató keretében részletesen beszámolt arról, hogy nem ez az első eset, amikor ,,befektetői érdekből” óvodákat zár be az önkormányzat. Chovanecz Kata és Haág Zalán felidézték a Deák Ferenc utcai óvoda 2007-es bezárását, melyet 2015-ben az ország legkorruptabb ügyének választott a Transparency International.

https://szegedma.hu/2022/04/megismetlodhet-az-elrulettezett-szegedi-ovoda-esete

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.