Közélet

Postabezárások: nem bírja abbahagyni a hangulatkeltést az önkormányzat, pedig vannak megoldások

Postabezárások: nem bírja abbahagyni a hangulatkeltést az önkormányzat, pedig vannak megoldások

2022. november 15., kedd
Postabezárások: nem bírja abbahagyni a hangulatkeltést az önkormányzat, pedig vannak megoldások

Mint ismert, a Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében. Megírtuk, hogy a vidék városok közül Szegeden zár be a legtöbb posta, szám szerint tizenkettő.

Arról is beszámoltunk, hogy a baloldali hangulatkeltés ellenére talán lett volna lehetőség, vagyis

nem kellett volna ennyi postát bezárni a városban, ha a városvezetés időben tárgyalt volna.

Mindezek ellenére az önkormányzati lap továbbra is úgy tekint a posták ideiglenes bezárására, mint egy eszközre, amellyel ostorozható a kormány. Botka László házi lapjának tudósítása szerint hétfőn bő félóra alatt lehetett sorra kerülni a Széchenyi téri postánál. A cikk szerzője külön kihangsúlyozta, hogy négyszáz forintot fizetett a parkolásért és épphogy csak elég volt ennyi.

Arról az apró tényről megfeledkezett a szerző, hogy

Botka Lászlóék még a nyár folyamán határozták el, hogy két lépcsőben drasztikusan megemelik a parkolási díjakat Szegeden,

így ezért kellett borsos árat fizetnie egyórányi parkolásért a belvárosban, de ez más kérdés.

https://szegedma.hu/2022/06/autosok-akar-40-szazalekkal-is-dragulhat-a-parkolas-szegeden

"Ha a puding próbája az evés, akkor a postabezárásé a csekkbefizetés." – írta a szerző, szemet hunyva egy ugyancsak fontos tényező fölött:

sorbanállás nélkül, online is be lehet fizetni a csekkeket,

számos idős szegedi is él már ezzel a módszerrel, különösen a járvány óta.

Ne álljon sorba, fizessen online!

A koronavírus-járvány megjelenése ugyanis új lendületet adott az online csekkbefizetésnek. Korábban megírtuk, hogy az egyik legnépszerűbb ingyenes mobilalkalmazás az Android és iOS rendszerű mobilokra letölthető iCsekk. Az applikáció statisztikája szerint a felhasználók átlagosan havi három csekket fizetnek be online. A személyes postai ügyintézést kiváltó, a nap bármely időszakában, bárhonnan használható alkalmazással minden sárga és fehér csekk befizethető, amelyen szerepel QR-kód.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.