Más önkormányzatnál megoldották, hogy nyitva maradjanak a posták, Szegeden csak hangulatot kelt a baloldal

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A posták bezárása újabb okot adott a baloldalnak, hogy gondolkodás nélkül a megszokott hangulatkeltésbe és kormányellenes szlogenek szajkózásába kezdjenek. Ahol viszont a megoldást keresték, ott találtak is. Annyit elárulunk: nem Szegeden.

A napokban írtunk arról, hogy az egész országban Szegeden zár be a legtöbb posta. Ennek apropóján több városban is aláírásgyűjtésbe kezdtek az ellenzéki politikusok, hogy ne zárják be a postákat.

Ebben látja a megoldást a szegedi momentumos képviselő, Mihálik Edvin is.

Csakhogy

ameddig a baloldali politikus abban érdekelt, hogy az emberek a kormányra haragudjanak, addig Székesfehérváron megoldást kerestek, és találtak is – és nem az aláírást gyűjtötték.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a közösségi oldalán írta meg, hogy megoldást találtak arra, hogy a városban nyitva maradjanak a kisebb posták is.

A polgármester azt írja, a bezárásra kijelölt postákat mihamarabb igyekeznek újranyitni úgy, hogy

a felmerülő költségek egy részét a helyi önkormányzat vállalja át a Magyar Posta Zrt.-től.

Mindemellett a Postával közösen egy online ügyintézéssel kapcsolatos oktatóprogramot is kezdeményeznek.

CSAK A TELJES ÁTALAKÍTÁS MENTEHTI MEG A MAGYAR POSTÁT

Mint azt megírtuk, Orbán Viktor a múlt héten mondta azt a parlament ülésén egy ellenzéki kérdésre válaszolva, hogy a Posta veszteséges működést produkál, és az állam támogatást sem tud adni, mert az Unió azt tiltja. A posta teljes megújítása révén lehetne csökkenteni a veszteségeket – hangsúlyozta a miniszterelnök. Ennek egyik első jele lehet, hogy Nagy Márton gazdaságfejlesztésért felelős miniszter bejelentette, hogy keddtől Balczó Barna lesz a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója, akire az állami cég átalakítása vár.

Keressük az ügyben a szegedi önkormányzatot, hogy tervez-e a város hasonló megállapodásra jutni a helyi postákkal - amint választ kapunk, frissítjük cikkünket vagy újat írunk.
Előző sztori

Kigyulladt egy autó az M5-ösön Kistelek térségében

Következő sztori

Jakab Péter azért ütötte a falat, mert nem elég a falat ütni