Közélet

Kizárta Joób Mártont az Összefogás Szegedért frakció

Kizárta Joób Mártont az Összefogás Szegedért frakció

2022. november 7., hétfő
Kizárta Joób Mártont az Összefogás Szegedért frakció

Közleményt adott ki Avramov András, az Összefogás Szegedért frakcióvezetője, amit változtatás nélkül adunk közre.

„Joób Mártont elsőrendű vádlottként, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség. A vád szerint az ő vezetésével 271 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a magyar költségvetésnek. Joób Márton a vádemelés óta önös érdekből, talán a Fidesszel kötött megállapodás vagy enyhébb büntető ítélet reményeben, esetleg más anyagi haszon miatt a legnehezebb gazdasági és társadalmi válságban folyamatosan hazugságokkal próbálja meg lejáratni városunkat és a szegedi városvezetést. Joób Márton a város érdekeivel szemben a fideszes propaganda médiában rendre Szegedre és a városvezetésre támadt, a Fidesszel közösen szavazott, szembefordult az Összefogás Szegedért frakció legfontosabb értékeivel.

Az az önkormányzati képviselő, aki nem Szeged összefogásáért, sikeréért és békés fejlődéséért dolgozik, annak nincs helye frakciónkban, ezért a mai napon képviselő csoportunk egyhangú szavazással kizárta Joób Mártont az Összefogás Szegedért frakcióból. Döntésünket a Szeged városát velünk együtt vezető MSZP, DK és Momentum frakciók minden tagja egyhangúan támogatta.”

Ahogy azt megírtuk, a képviselőt 2020 nyarán tartóztatták le és került előzetes fogvatartásba, ahol fél évet töltött. A vád vele szemben, hogy több másik személlyel együttműködve fiktív számlákat állított ki, amivel 271 millió forintos vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek. Az ügyben a napokban született vádemelés, amiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

MÁR NEM FONTOS AZ ÁRTATLANSÁG VÉLELME A BALOLDALNAK?

Akkor a város baloldali vezetése és

a baloldali pártok többnyire némán konstatálták a történteket, a város hírportálján akkor annyi jelent meg, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet.

Mivel avád még nem bizonyított, ezért kérdés, hogy miért változott meg hirtelen a szegedi baloldal véleménye.

Botkát illető kritikái miatt zárták ki?

Az utóbbi hetekben, így például az októberi közgyűlésen is, Joób Márton több kérdésben is szembe helyezkedett Botka László polgármester véleményével. Lapunknak adott exkluzív interjújában, akkor elmondta, hogy ugyan tiszteli a polgármestert még akkor is, ha kritikát fogalmaz meg vele szemben, ugyanakkor azt is kijelentette, hogy

SZEGEDEN EGYSZEMÉLYES VEZETÉS VAN, NINCS OLYAN DOLOG AZ ÖNKORMÁNYZATNÁL, AMI NE BOTKA LÁSZLÓ JÓVÁHAGYÁSÁVAL TÖRTÉNNE.

Joób Márton reagálni szeretene a frakció állításaira

Elértük Joób Mártont telefonon, aki elmondta, hogy nyilatkozni nem szeretne, de rövidesen sajtótájékozatót tart, ahol a közleményben megfogalmazott állításokra reagál, illetve minden felmerülő kérdésre ott válaszol. Érzékeltette azt is valótlanságokat terjesztenek róla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.