Közélet

Újabb élőláncot szerveznek a tanárok Szegeden

Újabb élőláncot szerveznek a tanárok Szegeden

2022. október 20., csütörtök
Újabb élőláncot szerveznek a tanárok Szegeden

Újabb élőláncot szerveznek Szegeden a város és a környék iskoláiért. Legutóbb a Klauzál téren virrasztottak a szervezők, most a Dugonics téren folytatják a tüntetéssorozatot.

Mint azt Facebookon is meghirdetett esemény leírásában is írják, a szegedi és Szeged környéki oktatási intézmények közös nyilatkozatban fogalmazták meg, hogy egymással szolidaritást vállalva folytatják békés akcióikat céljaik eléréséért.

Most szimbolikusan összekapaszkodva egy élőlánc láncszemeiként nyilvánítják ki közös akaratukat: ,,egy demokratikus, méltó színvonalú, elhivatott és megbecsült pedagógusokkal együttműködő oktatási szisztéma létrehozását."

Az említett közös nyilatkozatot mintegy 600 pedagógus írta alá, amelyben többek között arról írnak: „A leghatározottabban elítéljük a hatalom megfélemlítési módszereit, amivel az oktatásügy jobbá tételéért harcoló kollégáinkat büntetik, megalázó módon fenyegetik, méltatlanul elbocsátják!”

Röviden: az aláírók mind sztrájkolnának, ha valamelyiküket elbocsátanák a jelenlegi intézményükből.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként a legutóbbi Kormányinfón bejelentette: három lépcsőben jelentősen emelik a tanárok bérét a következő években. Akkor azt is hozzátette - évszámokkal alátámasztva - hogy az elmúlt időszakban csak a jobboldali kormányok emelték a pedagógus béreket eddig.

(via HVG)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.