Közélet

Még nem tudni, hogy nyitva maradnak, vagy sem a szegedi sportlétesítmények

Még nem tudni, hogy nyitva maradnak, vagy sem a szegedi sportlétesítmények

2022. szeptember 23., péntek
Még nem tudni, hogy nyitva maradnak, vagy sem a szegedi sportlétesítmények

Mint a hét elején megírtuk, Joób Márton önkormányzati képviselő nyílt levelet írt Botka László polgármesternek, amiben kiemelte: a következő időszakban a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek, amely a város valamennyi önkormányzati tulajdonú sportlétesítményét fenntartja és működteti, soha nem látott gazdasági nehézségekkel kell szembenézzen az energiaválság következményeként. Emlékeztett rá, hogy több településen már bejelentették a létesítmények bezárását vagy a szolgáltatások korlátozását, ezt elkerülendő,

kompromisszumos és gyors megoldásra kérte Botka Lászlót.

Jogos lehet az aggodalom

A baloldali képviselő aggodalma nem alaptalan.

A gazdasági válság mellett a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatójának szakmai hiányosságai is közrejátszhatnak abban, ha valóban kényszerűségből nélkülöznie kell a sportlétesítményeket a szegedieknek.

Mint azt korábban többször megírtuk, Nagy Katalin igazgató finoman szólva sem elfogadott vezetője a cégnek-erre Joób Márton is utalt nyílt levelében. Munkatársaival is nehezen találja a hangot, de a sportklubok vezetői is nehezen jutnak vele egyeszségre,

van olyan egyesület, akivel semmilyen kapcsolata nincs.

A vezető a kinevezése pillanatában jelezte: ő nem ért a sporthoz és ezt előnynek tartja. Kérdés, hogy aki nem ért a sporthoz, több egyesület helyzetét nem ismeri, ilyen válságos időkben mennyire tudja majd szivén viselni a rengeteg fiatal és amatör sportoló sorsát, és mennyire lesz kompromisszumkész.

A CSEND BESZÉL...

A sportlétesítményekért felelős igazgatót az utóbbi hónapokban is többször kerestük, lehetőséget kínáltunk neki arra, hogy a volt kollégái és a sportolók, sportvezetők által megfogalmazott kritikákra reagáljon. Nagy Katalin azonban inkább a hallgatást választotta és nem állt velünk szóba. A lehetőség továbbra is adott, megírjuk, ha válaszol korábban feltett kérdéseinkre.

Még nem tudni, hogy lesz bezárás vagy sem

Az igazgatót a Délmagyar kereste meg Joób Márton levele után, arról érdeklődve, hogy a magas energiaárak miatt terveznek ideiglenes, vagy végleges bezárást valamelyik létesítmény esetében. Válasz is érkezett.

Jelenleg a tulajdonossal együttműködve vizsgálják az energiaáremelkedés várható hatását a gazdálkodásukra, az egyes létesítményekre, a lehetőségekre és a mozgásterükre-írta válaszában. Hozzátette, hogy a szükséges és lehetséges takarékossági intézkedésekről egyeztetéseket kezdtek és folytatnak a következő hetekben a sportegyesületekkel.

'Döntésekről még nem tudunk beszámolni"

– idézte a lap az igazgatót. Nagy Katalin azt is leírta, hogy általános energiahatékonysági intézkedéseket azonban már bevezettek: csak a szükséges világítást alkalmazzák például több létesítményben, edzések esetén nem minden lámpasort kapcsolnak fel és csökkentették a fényerőt.

Egyelőre kérdés, hogy mikor és hogyan lehet korcsolyázni a műjégpályán

Úszás még elérhető, korcsolya kérdés

Telente a korcsolyázás és az úszás a szegedi iskolák testnevelés óráiba vannak beillesztve, így kérdés az is, hogy ezeket az órákat meg tudják tartani vagy sem. Nagy Katalin válaszában azt írta, az iskolai úszás jelenleg elérhető, a korcsolyázás kapcsán az egyeztetések még folyamatban vannak. A sportegyesületekkel szintén zajlanak az egyeztetések.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.