AGGÓDIK, ezért nyílt levélben fordult a polgármesterhez Joób Márton

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szegedi sportlétesítmények működtetése érdekében közös párbeszédet szorgalmaz az önkormányzati képviselő.

Joób Márton nyílt levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

“Tisztelt Polgármester úr!

A következő időszakban Szeged város cégének, a Sport és Fürdők Kft-nek, amely a város valamennyi önkormányzati tulajdonú sportlétesítményét fenntartja és működteti, soha nem látott gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie az energiaválság következményeként. A közel tízszeresére emelkedett rezsiköltségek szinte lehetetlen helyzetet teremtenek.

Aggodalommal tölt el az, hogy más városokban már bejelentették a sportlétesítmények, uszodák, sportcsarnokok bezárását, mivel az önkormányzatok nem tudják kitermelni a rezsidíjakat.

A szegedi sportlétesítményekben, a lakossági használat mellett, több ezer szegedi gyermek sportol napi szinten, emellett az iskolai testnevelés óra keretében is nagyon sok gyermek vesz részt ingyenes úszás -, illetve korcsolyaoktatáson.

Kérem a támogatását abban, hogy elindulhasson egy közös párbeszéd a Sport és Fürdők Kft., a városvezetés, a sportegyesületek és azok szponzorai, a sportszövetségek, a Tankerület, az oktatási intézmények vezetői és a lakosság között, annak érdekében, hogy elkerülhessük a létesítmények bezárását.

És noha a rezsiválság minden családot érint, közös összefogással tehetünk azért, hogy biztosítsuk a gyermekeink számára az egészséges fejlődés lehetőségét. Nagyon szomorú lenne, ha a gyermekeket meg kellene fosztanunk a sportolási lehetőségektől.

Azonnali, gyors intézkedésekre van szükség!

Sajnálatos módon a városban működő sportegyesületek számára nehézséget okoz a Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjével történő kommunikáció. Számos egyesülettel megromlott vagy egyáltalán nincs kapcsolata, és nem ismeri a helyzetüket, így fennáll a veszélye annak, hogy az általa elindított tárgyalási folyamat nem vezet időben eredményre.

Sajnos az sem javít a helyzeten, hogy a cégen belül, valamint az egyesületek és a lakosság körében is nagy a bizonytalanság az ügyvezető tevékenységével kapcsolatban, és emiatt a válságmenedzselés is elhúzódhat.

Azzal kéréssel fordulok Önhöz, hogy Szeged város közgyűlése a soron következő közgyűlésen, vagy egy rendkívüli közgyűlés alkalmával tárgyalja meg a cég helyzetét, és keressen megoldásokat annak érdekében, hogy a sportlétesítményeink tovább működhessenek!

Tisztelettel: Joób Márton önkormányzati képviselő

Előző sztori

Munkába álltak az első határvadászok

Következő sztori

Tollaslabda: Eb-résztvevő a szegedi Pápai Luca