Politika

AGGÓDIK, ezért nyílt levélben fordult a polgármesterhez Joób Márton

AGGÓDIK, ezért nyílt levélben fordult a polgármesterhez Joób Márton

2022. szeptember 19., hétfő
AGGÓDIK, ezért nyílt levélben fordult a polgármesterhez Joób Márton

A szegedi sportlétesítmények működtetése érdekében közös párbeszédet szorgalmaz az önkormányzati képviselő.

Joób Márton nyílt levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

"Tisztelt Polgármester úr!

A következő időszakban Szeged város cégének, a Sport és Fürdők Kft-nek, amely a város valamennyi önkormányzati tulajdonú sportlétesítményét fenntartja és működteti, soha nem látott gazdasági nehézségekkel kell szembenéznie az energiaválság következményeként. A közel tízszeresére emelkedett rezsiköltségek szinte lehetetlen helyzetet teremtenek.

Aggodalommal tölt el az, hogy más városokban már bejelentették a sportlétesítmények, uszodák, sportcsarnokok bezárását, mivel az önkormányzatok nem tudják kitermelni a rezsidíjakat.

A szegedi sportlétesítményekben, a lakossági használat mellett, több ezer szegedi gyermek sportol napi szinten, emellett az iskolai testnevelés óra keretében is nagyon sok gyermek vesz részt ingyenes úszás -, illetve korcsolyaoktatáson.

Kérem a támogatását abban, hogy elindulhasson egy közös párbeszéd a Sport és Fürdők Kft., a városvezetés, a sportegyesületek és azok szponzorai, a sportszövetségek, a Tankerület, az oktatási intézmények vezetői és a lakosság között, annak érdekében, hogy elkerülhessük a létesítmények bezárását.

És noha a rezsiválság minden családot érint, közös összefogással tehetünk azért, hogy biztosítsuk a gyermekeink számára az egészséges fejlődés lehetőségét. Nagyon szomorú lenne, ha a gyermekeket meg kellene fosztanunk a sportolási lehetőségektől.

Azonnali, gyors intézkedésekre van szükség!

Sajnálatos módon a városban működő sportegyesületek számára nehézséget okoz a Sport és Fürdők Kft. ügyvezetőjével történő kommunikáció. Számos egyesülettel megromlott vagy egyáltalán nincs kapcsolata, és nem ismeri a helyzetüket, így fennáll a veszélye annak, hogy az általa elindított tárgyalási folyamat nem vezet időben eredményre.

Sajnos az sem javít a helyzeten, hogy a cégen belül, valamint az egyesületek és a lakosság körében is nagy a bizonytalanság az ügyvezető tevékenységével kapcsolatban, és emiatt a válságmenedzselés is elhúzódhat.

Azzal kéréssel fordulok Önhöz, hogy Szeged város közgyűlése a soron következő közgyűlésen, vagy egy rendkívüli közgyűlés alkalmával tárgyalja meg a cég helyzetét, és keressen megoldásokat annak érdekében, hogy a sportlétesítményeink tovább működhessenek!

Tisztelettel: Joób Márton önkormányzati képviselő"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.