Közélet

Már szúnyogok sincsenek a szárazság miatt?

Már szúnyogok sincsenek a szárazság miatt?

2022. július 13., szerda
Már szúnyogok sincsenek a szárazság miatt?

Ahogy arról mi is írtunk korábban, súlyos aszály dönti romba a termőföldeket, főként a Dél-Alföldön. Mostanra pedig már olyan súlyos méreteket öltött a szárazság, hogy szúnyogok is alig vannak.

A Nyugat-Dunántúlon, valamint a középső országrész egyes területein elegendő csapadék hullott az ideiglenes élőhelyek létrejöttéhez, míg az Alföldön az elmúlt hetekben többnyire aszályos volt a helyzet.

Mivel a hazai folyóknak nagyrészt jelenleg nagyon alacsony a vízszintje, így azok partjai mentén sehol sincs ártéri szúnyog tenyészőhely.

A Katasztrófavédelem éppen ezért Csongrád-Csanád megye környékére nem kért szúnyogirtást.

Ugyanakkor az előző hét szeles időjárása miatt több térségben, így például Dunaújváros és Szekszárd környékén, illetve Fejér, valamint Vas megye több településén elmaradtak a kezelések. Ezeken a területeken a héten végzik el a munkát.

(via Délmagyar)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.