Közélet

Exkluzív videót tettek közzé a Szeged-Röszke vasútvonal felújításáról

Exkluzív videót tettek közzé a Szeged-Röszke vasútvonal felújításáról

2022. május 13., péntek
Exkluzív videót tettek közzé a Szeged-Röszke vasútvonal felújításáról

Európában egyedülálló vágányépítő géplánc dolgozik a Szeged-Röszke vonal felújításán. Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője arra kérte a MÁV munkatársait, hogy a lakosság kéréseit és igényeit vegyék figyelembe a kivitelezés során.

210 tonnás, SMD-80-as típusú vágányépítő és átépítő géplánc állt munkába május 9-től a Szeged-Röszke vonalon- írja a MÁV Zrt.

A 13 kilométernyi pálya felújítását hatékonyabbá és gyorsabbá tevő munkagép műszakonként akár 1,5-2 kilométernyi vágányt képes átépíteni. A tervek szerint a vágányok, váltók és a szükséges építmények elkészültét követően, augusztus elejétől már megindulhat a tehervonatok közlekedése Szeged, Röszke és Szabadka között, hogy kerülőutat biztosítsanak a Budapest-Kelebia vonal felújításához szükséges vágányzár idejére.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=121&v=GhJ3I1KActc&feature=emb_title

A világ egyik legnagyobb vasútépítőgép-gyártója, a Plasser & Theurer által épített gépláncból mindössze hármat alkalmaznak aktívan Európában, hétfő óta ezek egyike dolgozik a Szeged és Röszke közötti 136-os számú vasútvonal kivitelezésén. 

Mihálffy Béla, a Csongrád-Csanád megyei 2. számú választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője kiemelte, minden olyan fejlesztést támogat és támogatniuk kell, amely Szeged és a térsége gazdaságát fejleszti és az itt élők életminőségét javítja.

A vasútvonal fejlesztése egy régen várt nagy jelentőségű és volumenű  beruházás,

ezért arra kértem a MÁV munkatársait, hogy a lakosság kéréseit és igényeit vegyék figyelembe a kivitelezés során

-fogalmazott a politikus.

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a csongrád-csanádi megyeszékhelyet Röszkével és Szabadkával összekötő vasútvonal a felújítását követően

jelentős szerepet tölthet be a határmenti terület gazdasági-társadalmi fejlődésében.

A személyszállítás megindítását követően, 2023 őszétől sűrűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé válik a vonatforgalom Szeged és az észak-bácskai települések között

-tette hozzá.

Forrás: MÁV Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.