Közélet

Levélben kérik a szülők Botkát, ne zárják be a Sás utcai óvodát

Levélben kérik a szülők Botkát, ne zárják be a Sás utcai óvodát

2022. április 27., szerda
Levélben kérik a szülők Botkát, ne zárják be a Sás utcai óvodát

A Sás utcai Tagóvoda szülői szervezete javaslatokat fogalmazott meg Botka László polgármesternek arra az esetre, ha az intézmény bezárna - és arra az esetre is, ha mégsem.

Lapunk birtokába jutott az a levél, amely szerint a Sás utcai Tagóvoda szülői szervezete két fontos javaslatot intézett Szeged polgármestere felé. Levelükben azt is hozzáteszik, hogy a szervezet véleményének eredeti példányát a tagok aláírásával a szegedi ÓVI igazgatójához, Bartáné Tóth Máriához is eljuttatták.

A véleményt az azt támogató lakosok is aláírták - összesen 1401-en.

A bezárás lehetőségével érintett szülők a következőt fogalmazták meg:

  • Elsődlegesen az óvodába jelenleg is járó négy csoport fenntartását kérik. Azonban ha ez nem lehetséges, ara az esetre azt kérik, vonják őket össze három csoportba.
  • Ha pedig ebben a formában egyáltalán nem működhet az óvoda tovább, akkor azt kifutó rendszerben kívánják megszűntetni - vagyis, hogy a jelenleg oda járó gyerekek a Sás utcai óvodából mehessenek iskolába.
  • Mindkét esetben azt szeretnék a szülők, ha a jelenleg is ott dolgozó pedagógusok mellett menne végbe.

Mint arról korábban beszámoltunk, több óvodát is be kíván zárni a szegedi önkormányzat, mellyel itt és itt foglalkoztunk részletesen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.