Közélet

Mihálffy Béla: Rengeteg lehetőség van Szegedben és a Homokhátságban

Mihálffy Béla: Rengeteg lehetőség van Szegedben és a Homokhátságban

2021. december 23., csütörtök
Mihálffy Béla: Rengeteg lehetőség van Szegedben és a Homokhátságban

Kormányzati támogatásokból fejlődik Szeged

– Az elmúlt 12 évben rendkívüli mértékű kormányzati támogatás érkezett Szegedre. De ezek a fejlesztések sokszor „szigetszerűek” voltak, így szükség van ezeknek az összekapcsolására. Elég csak a nemrég átadott Pick Arénára, a Tiszavirág uszodára vagy a Szent Gellért Fórumra gondolni. Elkészült az új klinikai tömb, és

jelenleg is folyamatban vannak a szegedi egészségügyi fejlesztések.

A Szegedi Tudományegyetemen, ami a város legnagyobb munkáltatója, rendkívül sok fejlesztés történt – fejtette ki Mihálffy Béla.

Teljesen megújult Kiskundorozsmán a Jerney János Általános Iskola.

A fejlődés útján Kiskundorozsma és a Homokhátság is

- Kiskundorozsmán a munkánk közös eredményeként, a kormányzat támogatásával megépült a Szegedet Bordánynyal összekötő bicikliút, megvalósult a Bánomkerti csapadékvíz-főgyűjtő csatorna rekonstrukciója, rehabilitáltuk a Hősök ligetét, új egészségházat és piacteret építettünk. Felújítottuk a Jerney János Általános Iskolát a hozzá tartozó óvodával.

Sokat kell még dolgoznunk, de már most látszik, hogy Szeged és a Homokhátság környéke fejlődik.

Éppen ezért különösen fontosnak tartom, hogy ne forduljunk vissza a kudarcokkal teli Gyurcsány-korszakba – öszszegezett Mihálffy Béla.

Nagy Attilával, Üllés polgármesterével közös céljuk a Homokhátságban rejlő lehetőségek kiaknázása.

Az Országgyűlésben folytatná

- Nagy megtiszteltetés, hogy a választókerületi szervezetek egyhangúlag kértek fel, hogy én legyek a Fidesz–KDNP jelöltje az országgyűlési választáson. Ezt a felkérést az elmúlt 12 éves alázatos önkormányzati képviselői és közösségszervezői munkámnak köszönhetem. Munkámból adódóan jól ismerem a szegedi problémákat, a családi gyökereimnek köszönhetően pedig ismerem a homokhátsági emberek problémáit, ezért hatékonyan tudom őket képviselni az országgyűlésben.

Konkrét elképzeléseink vannak Szeged és a Homokhátság fejlesztésére vonatkozóan,

a kampány során ezeket mind megismertetjük az itt élőkkel. A legfontosabb, hogy megépítsük a harmadik Tisza-hidat Szegeden és megoldjuk a Homokhátság vízvisszapótlását, a Szegedi Tudományegyetemet az innováció központjává kell tennünk. Új élelmiszeripari feldolgozóüzemeket kell létesítenünk, hogy a helyben termelt árut itt a Homokhátságon dolgozzuk fel – vázolta elképzeléseit a Fidesz–KDNP országgyűlési képviselőjelöltje.

Mihállfy Béla jövőre megméreti magát az országgyülési választáson.

Karácsony nagy családi körben

– Az egész nagy család együtt ünnepli a karácsonyt nálunk, összesen huszonheten leszünk. Édesanyám főzi a vacsorát, de természetesen segítünk mi is, majd megszólal a csengő és jön a Jézuska, elkezdődik az ajándékozás. Természetesen az Éjféli misére idén is elmegyünk. Az ünnepek alatt jut idő a pihenésre, egy kicsit kiszakadni a hétköznapokból – mesélte a karácsonyáról az önkormányzati képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.