Közélet

Lehet, hogy mégsem fekete párduc ólálkodott Kiskunhalason?

Lehet, hogy mégsem fekete párduc ólálkodott Kiskunhalason?

2021. december 19., vasárnap
Lehet, hogy mégsem fekete párduc ólálkodott Kiskunhalason?

Egy hete tartja lázban a közvéleményt egy kiskunhalasi ipari videokamera felvétele, amelyen egy nagytestűfekete macskaféle látható.Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark ügyvezető igazgatója a felvételen láttán nem zárta ki, hogy egy szökött fekete párducról van szó, azonban még mindig nem tudták hivatalosan beazonosítani.

Sós Endre, a Fővárosi Állat- és Növénykert vezetőállatorvosa szerint azonban semmi nem erősíti meg, hogy az állat valóban párduc:

,,Akár az is lehet, de meg kellene nézni, hogy a kamera pontosan hol volt elhelyezve, milyen távolságból vonult át ez az állat, méretezni kellene. Amennyiben az állat fekete párduc, mindenképpen egy szökött állatról van szó, akinek nem ez az élettere.” – mondta.

A Berek nevű környezetvédelmi portál most arról ír, hogy feltehetően egy közönséges házi macska lehet a rejtélyes állat. A portál cikke szerint Bilek Ferenc természetfilmes a közösségi oldalán posztolt egy méretarányokkal ellátott szemléltető ábrát, amely alapján csekély a valószínűsége, hogy valóban fekete párducot kaptak lencsevégre Kiskunhalason.

Mindezek alapján felmerül a kérdés: a nemzeti parki és állatkerti szakembereknek miért nem jutott ez korábban az eszébe?

Mi van akkor a lábnyomokkal?

A SzegedMa korábban megírta, hogy a rendőrségre a videó közzététele óta több bejelentés is érkezett, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni.

A ragadozót nem találták meg, de valószínűleg az ő nyomait látták a helyszínen. Erről a rendőrség honlapján képeket is közöltek.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtovábbra is arra kéri a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha látták az állatot vagy információjuk van vele kapcsolatban, azonnal hívják a megyei főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon vagy a 107-es és a 112-es központi segélyhívó számok egyikét.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy senki ne próbálja befogni vagy sarokba szorítani az állatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.