Akár Szeged környékén is felbukkanhat a kiskunhalasi fekete párduc

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az utóbbi pár napban szenzációként járta végig az országos sajtót az a videófelvétel, amit egy kiskunhalasi ipari kamera rögzített és már az első feltevések szerint is egy nagymacska látható rajta. Mostanra a szakemberek úgy gondolják, hogy egy fekete párduc lehet a videón.

A nagymacskáról Fülöp Róbert, a város polgármestere posztolt szombaton a közösségi oldalán, közzétéve azt a felvételt, amelyen az állat látható egy építkezés közelében. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy a múlt szerdai felvétel a Szegedi út környékén készült, és “az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak”.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, hogy az eddigi vizsgálatok alapján a felvétel valódi, és a szakemberek szerint fekete párduc lehet a videón.

A ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat

– idéztek egy szakértőt. Az állat ugyanakkor kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt, fogságban és nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, és arra kérnek mindenkit, hogy ők is értesítsék a térségben élő, többek között internetet nem használó hozzátartozóikat.

A rendőrségre a videó közzététele óta több bejelentés is érkezett, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. A ragadozót nem találták meg, de valószínűleg az ő nyomait látták a helyszínen. Erről a rendőrség honlapján képeket is közöltek.

Fotó: police.hu

Továbbra is kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha látták az állatot vagy információjuk van vele kapcsolatban, azonnal hívják a megyei főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon vagy a 107-es és a 112-es központi segélyhívó számok egyikét.

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, nem sokkal később – a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt elpusztult. Erről mi is beszámoltunk korábban

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy senki ne próbálja befogni vagy sarokba szorítani az állatot.

via MTI, police.hu

Előző sztori

Taroltak a szegedi tollaslabdázók a Nemzeti Kupán!

Következő sztori

Szeged legyőzi a vírust: csökkenő tendencia a szennyvízadatokban