Hírzóna

Akár Szeged környékén is felbukkanhat a kiskunhalasi fekete párduc

Akár Szeged környékén is felbukkanhat a kiskunhalasi fekete párduc

2021. december 15., szerda
Akár Szeged környékén is felbukkanhat a kiskunhalasi fekete párduc

Az utóbbi pár napban szenzációként járta végig az országos sajtót az a videófelvétel, amit egy kiskunhalasi ipari kamera rögzített és már az első feltevések szerint is egy nagymacska látható rajta. Mostanra a szakemberek úgy gondolják, hogy egy fekete párduc lehet a videón.

https://www.youtube.com/watch?v=F4JZSjVzYqg

A nagymacskáról Fülöp Róbert, a város polgármestere posztolt szombaton a közösségi oldalán, közzétéve azt a felvételt, amelyen az állat látható egy építkezés közelében. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy a múlt szerdai felvétel a Szegedi út környékén készült, és "az ügyben a Szegedi Vadaspark munkatársai szakmai segítséget nyújtanak".

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta, hogy az eddigi vizsgálatok alapján a felvétel valódi, és a szakemberek szerint fekete párduc lehet a videón.

A ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik, alapvetően rejtőzködő életmódot folytat

- idéztek egy szakértőt. Az állat ugyanakkor kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt, fogságban és nagy terület bejárására képes.

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, és arra kérnek mindenkit, hogy ők is értesítsék a térségben élő, többek között internetet nem használó hozzátartozóikat.

A rendőrségre a videó közzététele óta több bejelentés is érkezett, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. A ragadozót nem találták meg, de valószínűleg az ő nyomait látták a helyszínen. Erről a rendőrség honlapján képeket is közöltek.

Fotó: police.hu

Továbbra is kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha látták az állatot vagy információjuk van vele kapcsolatban, azonnal hívják a megyei főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon vagy a 107-es és a 112-es központi segélyhívó számok egyikét.

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, nem sokkal később - a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt elpusztult. Erről mi is beszámoltunk korábban

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy senki ne próbálja befogni vagy sarokba szorítani az állatot.

via MTI, police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.