Közélet

Durván egymásnak esett az újra ismertté vált Czutor és a rettenthetetlen szegedi virológus!

Durván egymásnak esett az újra ismertté vált Czutor és a rettenthetetlen szegedi virológus!

2021. november 30., kedd
Durván egymásnak esett az újra ismertté vált Czutor és a rettenthetetlen szegedi virológus!

Boldogkői Zsolt szegedi virológus többször is igen radikális véleményen volt az oltatlanokról és az oltástagadókról korábban. Most azonban úgy tűnik, komoly vitába keveredett emiatt.

A szakember nemrég a Facebook-oldalán posztolt arról, hogy a szólás- és véleményszabadságnak korlátai vannak, és le kell kapcsolni azokat, akik mások egészségét veszélyeztetik. Szerinte ez a járvány egyik tanulsága, és minden katasztrófa idején így kellene eljárni.

Ahogy az ilyen posztok alatt lenni szokott, folyik a vita az emberek között a hozzászólások keretében, kik a virológus oldalán, kik pedig ellene.

A szakember viszont ezúttal méltó ellenfelére akadt Czutor Zoltán, a Belmondo együttes énekes-gitárosának személyében.

Boldogkőihez hasonlóan pedig ő sem finomkodott kemény jelzőket használni - ám ő ezt a szakemberre tette:

A kommentlavina természetesen el is indult: többen azt kérik a művésztől, fejtse ki, mi lenne a megoldás, ha nem az, amit Boldogkői mond. Mások statisztikákkal bizonyítják, hogy egyszerűbb lenne bizonytalanság gerjesztése helyett ,,átállni az oltás oldalára".

Aztán a virológus is megszólalt, méghozzá személyesebb hangnemben, utalva Czutor társadalmi szerepvállalásaira, szemben az övéivel. Czutor szerint az ilyen megnyilvánulások rajzolják ki, miért volt Európában annyi diktátornak ,,könnyű dolga" Boldogkői azonban nem lát erre ma példát:

Czutor arra a felvetésre, hogy a járvány miatt sehol nem vezettek be diktatúrát, annyit kérdez, komolyan gondolja-e. Majd később egy olyan példával hozakodik fel, amelyet végképp nem ért Boldogkői, egyenesen érvelési hibának, rossz analógiának tartja:

A vita a két szegedi közszereplő között itt nagyjából véget is ér, többnyire a Czutort kritizáló kommentekből áll a hozzászólások többi, nagyobbik része, amiből hosszan lehetne csemegézni, de mi név nélkül megmutatunk egyet:

Később egyébként megszólal a Boldogkői által korábban emlegetett elmaradt vita szervezője is, aki szerint az esemény nem marad el, csupán szervezés alatt áll. Ez pedig azt jelentheti, hogy a Czutor-Boldogkői szócsata nem ért még véget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.