Közélet

Bagdy Emőke előadással indít újra a Keresztpont

Bagdy Emőke előadással indít újra a Keresztpont

2021. május 22., szombat
Bagdy Emőke előadással indít újra a Keresztpont
Bagdy Emőke - fotó: Keresztpont Facebook

A Keresztpont Egyesület 2017-ben alakult meg és programjuk 2019 óta működik, amelynek részeként a méltányos kereskedelem ügyét népszerűsítik, továbbá Keresztpont Esték néven futó programsorozatuk neves előadók meghívásával mutatja be az általuk közvetíteni kívánt értékeket, látásmódot. Harmadik alappillérük a Felnőtté válás program, amelynek még inkább a fiatalok megszólítása a célja egy egyetemi kurzus keretein belül. A járványhelyzet okozta kényszerpihenőről egyből két eseménnyel tér vissza a református kötődésű, öntevékeny csoport.

Van élet a vírus után!

Május 26-án este 6 órakor rendezik meg az idei első részt a Keresztpont rendezvénysorozatából Bagdy Emőke: Kezdjük újra! - A főnix effektus címen. A sokak által kedvelt szakpszichológus és pszichoterapeuta külön, erre az eseményre készült előadásában arra keresi a választ, hogyan tud segíteni a pszichológia az újrakezdésben. Munkatársunknak Czagány Gábor, az esemény főszervezője elmondta, hogy szeptembertől teljes gőzerővel fognak belevágni a folytatásba olyan vendégekkel, mint például Böjte Csaba vagy Kádár Annamária. A mostani előadás az IH Rendezvényközpontban lesz, ahová az aktuális járványügyi intézkedéseknek eleget téve kizárólag maszkban lehet bemenni, illetve védettségi igazolványra (vagy az EESZT mobilapplikációjára) is szükségük lesz az érdeklődőknek. További információkat az előadás Facebook eseményénél találhatnak.

Az idei év első futóversenye

A város idei első futós rendezvényével is a Keresztpont büszkélkedhet, ugyanis a Fair Trade népszerűsítésének jegyében június 5-én félmaratont és családi futónapot tartanak a Vértónál és az Északi városrészben. Négy távban is indulhatnak a magukat megmérettetni vágyók, de ha valaki kihagyná a futást, az sem fog unatkozni: az esemény kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy újra találkozzunk egymással és jobban megismerjük a Fair Trade mozgalmat. Természetesen a szervezők itt is felhívják a figyelmet az aktuális járványügyi előírások betartására. Részletesebben tájékozódhatnak a programról, távokról, a nevezés díjáról és menetéről a Keresztpont Félmaraton és Családi Futónap Facebook eseményénél.

A Keresztpont Egyesület munkájáról korábban már beszámoltunk, ide kattintva olvashatnak róla.

Kiemelt kép: Keresztpont Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.