Közélet

A kocsmák, étteremek, kávézók teraszai; és az iskolák is nyithatnak!

A kocsmák, étteremek, kávézók teraszai; és az iskolák is nyithatnak!

2021. március 20., szombat
A kocsmák, étteremek, kávézók teraszai; és az iskolák is nyithatnak!

Az operatív törzs most készülő újranyitási terve a korlátozások fokozatos feloldásával számol, tehát nem egyszeri és átfogó lazítással. A szakemberek tanácsára mindezt nem elsősorban a napi halálozások számához kötnék, hanem a beoltottakéhoz - értesült a lap. A kormányzati logika szerint ugyanis a vakcinaigazolvány funkciója nem az, hogy valamiképpen „büntesse” a be nem oltottakat, hanem hogy

MINÉL TÖBBEKET MOTIVÁLJON ARRA, HOGY MIHAMARABB FELVEGYÉK A VÉDŐOLTÁST.

Orbán Viktor miniszterelnök már péntek reggel utalt arra, hogy a két és fél milliós átoltottság elérése lesz az első fontos határkő az enyhítések ütemezésében. A kormány azzal számolhat, hogy a húsvétot követő hét végére elérhető ez a szám.

https://szegedma.hu/2021/03/rekordokat-dontoget-a-harmadik-hullam-tovabb-maradnak-a-szigoritasok-jelentette-be-orban-viktor

Mi következik ezután?

Elsőként az iskolai oktatás indulhat újra, és a vendéglátóhelyek szabadtéri teraszai nyithatnak majd ki. Fontos hangsúlyozni, hogy

az április 19-i esetleges enyhítés nem kőbe vésett dátum, a beoltottak számának ekkorra el kell érnie a legalább a két és fél millió főt ahhoz, hogy valóban elkezdődjön a nyitás.

Valamikor április közepe táján azonban valóban reális lehet a két és fél milliós magyarországi átoltottság elérése. Sőt!

https://szegedma.hu/2021/03/hat-millio-ember-kaphat-oltast-majus-elejere

A második ütemben kinyithatnak a szállodák, ám megint csak az átoltottság függvényében: a beoltottak számának ehhez el kell majd érnie a minimum hárommillió főt.

(via Index)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.