Közélet

Távozzon az elítélt Mózes Ervin is a Szegedi Vízműtől - kéri az ellenzék!

Távozzon az elítélt Mózes Ervin is a Szegedi Vízműtől - kéri az ellenzék!

2021. február 26., péntek
Távozzon az elítélt Mózes Ervin is a Szegedi Vízműtől - kéri az ellenzék!

Amint arról a SzegedMa beszámolt, jogerősen is elítélték a VIP-parkolóügy miatt Botka László exkollégáit! A Szegedi Közlekedési Társaság Kft. korábbi ügyvezetőjét és a parkolási üzletág egykori vezetőjét 2 millió; Szeged egykori címzetes főjegyzőjét 2 millió 250 ezer; Botka László polgármester kabinetfőnökét 1,5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték.

Olyan személyek is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. A vádlottak ezzel mintegy 40 millió forint kárt okoztak a szegedi parkolási rendszert üzemeltető önkormányzati cégnek

– közölte a bíróság.

A szegedi Fidesz közleményben szólította fel Botka László kabinetfőnökét a távozásra, illetve a lemondása.

"Jogerősen elítélték Mózes Ervint, Kalmár Gábort és Solymos Lászlót. A törvényszék hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat, mint társtetteseket, illetve mint felbujtókat.

Ezzel az ítélettel már papírja is van a szegedi önkormányzatnak arról, hogy Botka emberei megkárosították a várost.

Felszólítjuk Botka Lászlót, hogy haladéktalanul intézkedjen az okozott kár megtérítéséről! Továbbá távolítsa el kabinetjéből Kalmár Gábort, hiszen az ítélet egyértelművé tette, hogy morálisan alkalmatlan bármilyen városházi pozíció betöltésére”- írta a fidesz.

Mózesnek is mennie kell

Botka László és a Városháza egyelőre nem reagált a szegedi Fidesz kérésére. Most azonban az ellenzék emelte a tétet, immár Mózes Ervin távozását is sürgetik.

"Felszólítjuk Mózes Ervint a VIP-parkolóügyben hozott jogerős ítéletismeretében, hogy mondjon le a Szegedi Vízmű igazgatóságában betöltöttelnöki posztjáról" - közölte a szegedi Fidesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.