Közélet

Istenhez énekelt, és az őrület ellen küzdött Joób Márton a börtönben!

Istenhez énekelt, és az őrület ellen küzdött Joób Márton a börtönben!

2021. január 29., péntek
Istenhez énekelt, és az őrület ellen küzdött Joób Márton a börtönben!

20 kilogrammot fogyott, minden egyes nap 10 kilométert futott a börtönben - mesélte Joób a Blikknek.

184 börtönfalak között töltött nap után szerdán rendőrautóvitte haza a szegedi fegyházból Joób Mártont(38). A bűnszervezetben elkövetett 250 millió forintos költségvetési csalással gyanúsított háromszoros világbajnok kenus, önkormányzati képviselő 20 kilót fogyott a rácsok mögött.A kapun belépve 11 gyermeke és felesége ugrott a nyakába, hajnalig beszélgettek. Mint mondta, élete legboldogabb pillanatai voltak ezek, de az elveszett időt semmi nem adhatja vissza - írja a lap.

– Hét gyerekem születésnapján nem lehettem ott, amit a találkozás öröme most feledtetett velem – mondta a Blikknek Joób Márton.

Soha nem felejtem el azt a döbbenetet, amikor a szegedi Csillag börtönben becsukódott mögöttem a zárkaajtó. Az elején mindennap órákon át a betonra görnyedve imádkoztam és énekeltem Istenhez, és azért küzdöttem, hogy ne őrüljek meg. Rám is parancsolt az őr, hogy hagyjam abba, mert a csendes áhítatot jobban viseli. Az is erőt adott, hogy a feleségem és a gyerekek hetente több levelet írtak 

– folytatta.

Joób Márton a Blikknek elmondta: bár továbbra is igazságtalannak tartja a helyzetet, amibe került, de teljes mértékben együttműködik a hatósággal. 

Elismerte a nyomozóknak, részben van felelőssége a történtekben, ezzel arányosan egy komoly összeget már be is fizetett a NAV-nak. Viszont olyan dolgokért nem szeretné vállalni a felelősséget, amit nem ő követett el.

– Tisztességes, hívő ember vagyok, nem pedig bűnöző. Nehéz elfogadni, hogy egyik pillanatban még a város köztiszteletben álló politikusa vagyok, a másikban pedig zárkában találom magam – folytatta a családapa, akinek most az a legfontosabb, hogy a gyerekeinek újra az édesapja lehessen. Mint említette, amíg távol volt, a felesége, Dóri és a gyerekek minden este érte imádkoztak - írja a lap.

A konyha falán „Szeretünk apu!”, az étkezőben "A legszuperebb apának" felirattal köszöntötték őt. Beszélgetés közben percenként érkezik egy gyerkőc és bújik az apjához.

Aki egyelőre házi őrizetben van, a cégeit nagy veszteség érte, mégis hisz benne, hogy talpra áll majd.

Körbe-körbe szaladt

Joób Márton mindennap 10 kilométert futott a sétaudvaron körbe-körbe. Mint mondta, három hónapig egy sötét, alig hét négyzetméteres zárkában volt másodmagával, ahonnan az eget sem láthatta. Megtanult hálás lenni a sétáért, a friss levegőért, a kék ég látványáért.

A teljes cikket IDE kattintva lehet elolvasni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.