Sokat fogyott, de nagyon boldognak tűnik Joób Márton

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra családja körében van, posztoltak is azonnal egy közös képet.

Mint arról a SzegedMa beszámolt, megszüntette a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája Joób Márton (Összefogás Szegedért) önkormányzati képviselő letartóztatását, és négy hónapra elrendelte a politikus bűnügyi felügyeletét.

Joób Márton végre hazatérhetett. Erről posztolt is egy nyilvános családi fotót a Joób Family oldalra. A képhez azt írták:

Újra együtt a család! Nagyon hálásak vagyunk, hogy fél év után újra együtt lehetünk! Köszönjük mindenkinek a sok szeretetet és támogatást, amit kaptunk! Joób family

Ez az az oldal, amit a politikus felesége egy időre felfüggesztett miután kiderült, hogy férjével mi történt. Akkor az asszony nyilvánosan is elköszönt egy időre.

Joób Márton láthatóan sokat fogyott, de a családja körében végre nagyon boldognak tűnik.

A Kecskeméti Törvényszék szerdai közleményében azt írták: a megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2013 és 2017 között egy olyan bűnszervezetet működtettek, amelynek célja az volt, hogy egy szórólapterjesztéssel foglalkozó gazdasági társaság kijátssza az áfafizetési kötelezettségét. Ennek érdekében az egyik férfihez köthető cég fiktív számlákat fogadott be olyan cégektől, amelyek kizárólag ezek kiállítására jöttek létre, ténylegesen szórólapterjesztést nem végeztek. A fiktív számlákat kiállító társaságok további alvállalkozókat vettek igénybe, amelyek vagy nem tettek áfabevallást, vagy a bevallott adót nem fizették meg.

A gyanú szerint a tevékenység leplezése érdekében a fiktív számlákat kiegyenlítették, de a számlakibocsátásért járó jutalékok levonása után maradó pénzt visszajuttatták a szegedi cég vezetőjéhez. A gyanú szerint a bűnszervezetben közreműködő gazdasági társaságok a költségvetésnek több száz millió forintos vagyoni hátrányt okoztak.

Joób Márton lényegében elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, és az okozott vagyoni hátrány megtérítése érdekében jelentős összeget befizetett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal letéti számlájára.

A politikus tavaly októberben lemondott család-, szociális és sportért felelős tanácsnoki tisztségéről és a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról. A letartóztatás és a lemondása közötti időszakra a tanácsnoki tisztségért őt megillető tiszteletdíjat a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára ajánlotta fel.

Előző sztori

Önálló cégbe szervezik a vásárhelyi médiaközpontot

Következő sztori

Számos fejlesztés indul Székkutason