Közélet

Gombamód szaporodnak a szeméthegyek a Szeged körüli erdőkben

Gombamód szaporodnak a szeméthegyek a Szeged körüli erdőkben

2021. január 6., szerda
Gombamód szaporodnak a szeméthegyek a Szeged körüli erdőkben

Az egyik legnépszerűbb szegedi közösségi csoportban felháborodott posztban jelezték, hogy mennyire lehangoló látványt nyújtanak a szegedi erdőkben kialakult hatalmas szeméthegyek. A bejegyzés szerzője elkeseredetten írta, hogy az ember már nyugodtan sétálni sem tud, ugyanis az erdőt benépesítő hajléktalanok kutyái uralják a területet.

A probléma nem új keletű, korábban beszámoltunk arról, hogy több hajléktalan is az erdőben lelt menedékre, azonban a heves vérmérsékletű kutyáik néha kisebb incidenseket idéznek elő, amikor egy-egy gyanútlan járókelő az erdőbe téved. Legutóbb még márciusban cikkeztünk hasonló jelenségről, akkor az Izabella híd alatt épített magának háztartási hulladékokból bunkert egy fedél nélküli.

A jelenséggel kapcsolatban kérdéseket küldtünk az Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek, valamint a Dél-alföldi Erdészeti Zrt.-nek is, amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.