Közélet

HÁBORÚ: Mégis bezárják a Cserepes sori piacot - Döntött Botka László

HÁBORÚ: Mégis bezárják a Cserepes sori piacot - Döntött Botka László

2021. január 28., csütörtök
HÁBORÚ: Mégis bezárják a Cserepes sori piacot - Döntött Botka László

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője szerdán zártkörű egyeztetésen vett részt Botka Lászlóval, amelyen jelen volt Ruff Bálint, a polgármester tanácsadója, valamint Szabó Sándor MSZP-s országgyűlési képviselő is. A megbeszélés témája a Cserepes sori piac jövője volt.

Az önkormányzati képviselő elmondása szerint bizakodásra adott okot, hogy egyáltalán tudott egyeztetni a polgármesterrel, hiszen korábban hasonló esetben biztonsági őrök és rendőrök várták az irodánál.

Szabó Bálint elmondta, a tárgyalás során Botkának nem volt túl pozitív a hozzáállása a piac kérdéséhez, ugyanakkor csütörtök délig kért gondolkodási időt a döntést illetően.

Az idő leteltével pedig Botka úgy döntött, hogy bezáratja a Cserepes sori piacot és ezzel legkevesebb 250 munkahelyet szüntet meg a városban.

Szabó elmondása szerint a polgármester nem indokolta a döntését. Úgy véli, álláspontjuk szerint függetlenül attól, hogy mi van a bérleti szerződésekkel, a polgármesternek joga van bezárni a piacot.

A Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője „totális háborút” hirdetett a Cserepes sori piac megmaradása érdekében. – Szombaton 9 órára tüntetést szervezünk a Cserepes sori piacon, 10 órakor sajtótájékoztató lesz, majd a déli órákban a piac bezárását követően a járványügyi helyzetre való tekintettel autókkal átvonulunk a városháza elé – osztotta meg a menetrendet Szabó.

A SzegedMa korábban megírta, hogy a kormányhivatal jogértelmezése szerint maradnia kell a piacnak, de az önkormányzati cég szerint viszont akkor is bezárják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.