Közélet

Kiengedhetik a börtönből Joób Mártont

Kiengedhetik a börtönből Joób Mártont

2021. január 25., hétfő
Kiengedhetik a börtönből Joób Mártont

A lap szerint a héten jár le Botka László bizalmasának, a több százmilliós áfacsalással vádolt Joób Mártonnak a letartóztatása, amit eddig már kétszer is meghosszabbítottak.

A Délmagyarország úgy tudja, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség nem kérte a letartóztatás meghosszabbítását, hanem enyhébb kényszerintézkedést javasolt. Így a korábbi MSZP-s képviselő bűnügyi felügyeletbe, azaz korábbi nevén házi őrizetbe kerülhet. Ez annál is valószínűbb, mert a bíróság ilyen esetekben nem dönthet az ügyészi javaslatnál súlyosabb kényszerintézkedésről. A döntést a napokban hozza meg a bíróság Kecskeméten.

Mint ismert, Joób Mártont még tavaly július végén vették őrizetbe, és nem sokkal utána le is tartóztatták. A bíróság idén január 30-ig rendelte el a kényszerintézkedést Botka László bizalmasánál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.