Közélet

Rendkívül szigorúan ellenőrzik a szabályok betartását

Rendkívül szigorúan ellenőrzik a szabályok betartását

2020. november 5., csütörtök
Rendkívül szigorúan ellenőrzik a szabályok betartását

November 5-én életbe lépett az éjszakai kijárási korlátozás. Éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, a tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni. Ez alól kivétel, ha valaki munkavégzés céljából, a munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából vagy egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal hagyja el lakóhelyét.

A rendőrség célirányosan is ellenőrizni fogja a bevezetett védelmi intézkedések betartását, például "csoportképző helyeken", tereken, éjszaka is nyitva tartó boltok környezetében - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Emellett a maszkhasználat ellenőrzését is szigorúan tartják.

A rendőrség  szabálytalanság esetén súlyosan szankcionálja a mások egészségét veszélyeztetőket, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja, ugyanis

aki nem tartja a szabályokat, nem hordja a maszkot, nem tartja a védőtávolságot, az nem csak a saját, de mások életét is veszélybe sodorhatja.

Ahogy azt írtuk, Sándorfalván egy italboltban intézkedett a hatóság és zárta be a boltot, mivel sem a pult mögött, sem a pult másik oldalán nem volt szabályos a maszkhasználat.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően a rendőrség ugyanúgy a hatályos jogszabályok alapján jár el, és végzi ellenőrzési feladatait, ahogy tette ezt a járványügyi készültség időszakában, valamint az első hullám ideje alatt bevezetett veszélyhelyzet alkalmával is - írta lapunknak az Országos Rendőrfőkapitányság sajtóosztálya. Hozzátették, hogy a rendőr intézkedések alkalmával minden rendelkezésre álló körülményt vizsgál, és amennyiben szabálytalanságot tapasztal, figyelmeztetést alkalmaz, helyszíni bírságot szab ki vagy feljelentést tesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.