Közélet

35 családon segít advent idején a Szent-Györgyi Albert Rotary Club

35 családon segít advent idején a Szent-Györgyi Albert Rotary Club

2020. november 27., péntek
35 családon segít advent idején a Szent-Györgyi Albert Rotary Club

Idén 24 szegedi és Szeged környéki támogatottja lesz a klubnak, akiket szegedi és Szeged környéki iskolák, illetve óvodák ajánlottak. Családonként átlagosan 100 ezer forint értékű ajándékot vehetnek át a rendezvény támogatóinak jóvoltából – mindenki azt, amire a legnagyobb szüksége
van. Tartós élelmiszer, tisztítószer és tanulást segítő táblagép éppúgy lesz a csomagokban, mint tűzifa vagy éppen műszaki cikkek.

A rendezvény idejére a szegedi NKM-székház adventi kalendáriummá változik, számozott ablakaiból jelképesen minden nap egy nyílik ki. A kialakult veszélyhelyzetben azonban idén nem lesz ünnepség a Klauzál téren.

December 1-23. között a rotaristák a támogatók képviselőivel, valamint egy-egy szegedi művésszel, újságíróval, közéleti személyiséggel viszik el a támogatói okleveleket a családoknak, így kívánva békés, boldog
ünnepet.

Idén 35 pályázat érkezett. Hosszas mérlegelés után a klub ügy döntött, hogy nemcsak 24 családnak ad támogatást, hanem minden pályázónak megpróbál segíteni. A 35 család támogatásának összege 3 485 000 forint lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.