Közélet

Új logót kapott a székelyek kezdeményezése

Új logót kapott a székelyek kezdeményezése

2020. augusztus 28., péntek
Új logót kapott a székelyek kezdeményezése

A szakember rámutatott: a logóban az ősi székely szimbólumok – a Nap és a Hold – találhatók meg kék körben, és stilizált betűkkel alatta az írás: Írdalá.hu. A nemzetközi térben ugyanezt a logót használják majd, csak ott az Írdalá.hu feliratot az angol Signiteurope.com szöveg váltja fel. Hozzátette: mostantól kezdve a mémekben, a fotós és videós tartalmakban, illetve a reklámspotokban mindenhol ott lesz az új logó.

Pesty László rámutatott arra, hogy a most elkészült logót nemcsak a november 7-ig tartó petíciós kampányban használják majd, hanem a következő években, akár évtizedekben is. Szavai szerint a kormánynak és az ellenzéknek tettek egy vállalást, amely szerint az egész európai kulturális és politikai térben kommunikálják majd a székelység létét. – Felépítjük a székely brandet. Ebben egy olyan fiatal szakember is segít minket, akinek ez a kutatási területe. A szakdolgozatát is abból írta, hogy miként lehet egy közösség, egy nemzet brandjét hatékonyan kiépíteni a nemzetközi kommunikációs térben – emelte ki a székely petíció kampányfőnöke. Reményét fejezte ki, hogy a székelyek ügyét, magát a székely brandet a logó is segít majd elültetni a fejekben Európában és a világon mindenhol.

A székely petíció kampányfőnöke beszélt arról is, hogy a Minority Lives Matter szlogen jól vizsgázott, kritika nem érte sem jobbról, sem balról még az európai térben sem, mindenki tudja, hogy az egész a jogvédelemről szól. Marketingkommunikációs szempontból viszont két szlogennel nem lehet kampányolni, így a Minority Lives Matter jelmondat november 7. után, az aláírásgyűjtés befejezését követően kerül újra elő.

Pesty László kérdésre elmondta, hogy a székely brand építése nem egyenlő az autonómia-küzdelemmel, de ezzel segíthetnek megágyazni annak, hogy a székely önrendelkezés sikeres legyen, és ehhez az új logó is tevékenyen hozzájárulhat majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.