Közélet

Minden kontaktja negatív lett első körben a koronavírusos szegedi rektornak

Minden kontaktja negatív lett első körben a koronavírusos szegedi rektornak

2020. március 23., hétfő
Minden kontaktja negatív lett első körben a koronavírusos szegedi rektornak

Mint arról a SzegedMa beszámolt: Rovó László rektor megfertőződött az új koronavírussal. Az

Index most azt írta

és ezt az információt kaptuk mi is megbízható forrásból, hogy 120 embert teszteltek, ők voltak az úgynevezett kontaktszemélyei Rovónak, és mindenki negatív lett első körben. A második szűrés eredményeire még várnak. Ezt az információt erősíti egy poszt is, bár ez önmagában még kevés lenne.

Rovó László

maga is úgy fogalmazott

lapunk érdeklődésére, hogy

nem tapasztaltam olyan jelet sem magamon, sem a környezetemben, amely akár a legkisebb gyanúra is okot adhatott volna a vírusfertőzöttséggel kapcsolatban. Az sem bizonyítható, hogy a koronavírus külföldön került a szervezetembe, könnyen elképzelhető, hogy Szegeden fertőződtem meg, fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerülök kapcsolatba felsőlégúti fertőzésekkel.

Ahogy arról a Szegedma elsőként beszámolt: Trócsányi László eredménye is negatív lett.Mindez azért izgalmas, mert március 13-án az egyetemi vezetésB. Nagy Lászlófideszes országgyűlési képviselő ésJuhász Tündemegyei kormánymegbízott társaságában koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát a Dóm téren. Az egyetem

weboldala szerint

az eseményen részt vett Rovó László és Trócsányi László is. Az Orbán-kormány korábbi igazságügyi minisztere,Trócsányi László jelenleg az SZTE Állam-és Jogtudományi Karának oktatója, valamint a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Trócsányi László is negatív, nem fertőzött

Azt írta: "A koronavírus-járvány okozta egészségügyi helyzet miatt már én is otthonról folytatom munkámat, tartom a kapcsolatot kollégáimmal és szeretteimmel. Az elmúlt hetekben munkámból kifolyólag olyan környezetben is megfordultam, ahol később egy személynél koronavírusos megbetegedést állapítottak meg, ezért jómagam is kötelezően átestem a teszten, amelynek eredménye negatív lett."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.