Közélet

Megütött egy nőt, mégis fesztivált szervezhet a cége Szegeden

Megütött egy nőt, mégis fesztivált szervezhet a cége Szegeden

2020. március 4., szerda
Megütött egy nőt, mégis fesztivált szervezhet a cége Szegeden

A kolléganőjét bántalmazó férfi cége fesztivált rendezhet a Széchenyi téren.

Októberben egy hangfelvételt kaptunk, amin az hallatszik, hogy az önkormányzattal rendszeres kapcsolatban álló cég vezetője

előbb megalázóan beszél kolléganőjével, majd veréssel fenyegeti, végül pedig felpofozza a hölgyet. A brutális hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után a férfi elismerte a tettét, amit azzal magyarázott, hogy a nő rátámadt. Ez a hangfelvételen nem hallatszik. Nyilvánosan azóta sem kért elnézést a hölgytől. Mint akkor megírtuk, a Szegedi Városkép és Piac Kft. évek óta dolgozik az érintett vállalkozással. Az önkormányzati cég vezetője, Németh István akkor azt mondta, hogy „gyerekkori barátja” a cégvezető. A nőt verő férfi Botka László polgármesterrel is remek viszonyt ápol.

Ez utóbbit a polgármester akkor tagadta,

annak ellenére, hogy példáula cég által szervezett Toros Fesztiválon nagy erőkkel osztogatta a kolbászát. Azt állította, hogy ő sosem találkozott a szervezővel, sőt azt sem tudja, hogy ki az, és magát a cselekedetet vonakodott elítélni.

A Torost is ez a cég szervezi, ezen a főszereplő mindig Botka László!

Januárban megírtuk,

hogy az eset után indult büntetőügy folyamatban van, de a nőt bántalmazó cégvezető 1 millió forint sérelmi díjat követel magának, mert nyilvánosságra került az arca, valamint a neve is, ezzel pedig szerinte sérültek a személyiségi jogai.

Úgy tűnik, hogy nincs érzékelhető következménye annak a szegedi önkormányzatnál, hogy egy városi cégnél közpénzen foglalkoztatott rendezvényszervező megverte egyik női kollégáját. Ezt már akkor sejteni lehetett, amikor a karácsonyi vásáron ez a cég építhette a pavilonokat, sőt, az idei Toros Pálinkafesztiválra is a cég invitálja a szegedieket.

Ez már csak azért is érdekes, mert utóbbi időben országosan is több, nőket bántalmazó ügy került nyilvánosságra, amivel szemben az ellenzéki pártok azonnali intézkedést vártak a kormánytól, ami meg is történt. Szegeden viszont úgy tűnik, a kettős mérce ebben az ügyben is működik.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.