Közélet

Tantervmódosítással készült az EHÖK az átsorolási szabálymódosítás után

Tantervmódosítással készült az EHÖK az átsorolási szabálymódosítás után

2019. június 11., kedd
Tantervmódosítással készült az EHÖK az átsorolási szabálymódosítás után

Az egyetemi hallgatói önkormányzat (EHÖK) már tavaly értesült arról a módosításról, mely miatt hallgatók százai fizethetnek a későbbiekben tandíjat. Az SZTE a hallgatók bevonásával fejleszti a tantervet – írták.

"Az adott évben elkészítettük a felsőoktatási törvény tanulmányi alapú átsorolást szabályozó módosításához igazodva, a hallgatói előmenetel biztosítását célzó tantervmódosító javaslatunkat. Ezen kérdéskörben az SZTE Szenátusa, illetve Kari Tanácsai hozhatnak döntő határozatot" – közölte a Szegedma szerkesztőségének az EHÖK. Portálunknak egy, a Szegedi Tudományegyetem egyik osztatlan tanári képzésen résztvevő hallgató

nyilatkozott

a múlthéten arról, hogy a tavaly megalkotott, idén szeptembertől hatályos felsőoktatási törvénymódosítás miatt változni fog az állami ösztöndíjas képzések átsorolási szabályzata. A hallgató úgy véli, hogy emiatt azok a hallgatók, akik mérföldkő tárgyakat nem tudják teljesíteni, akár egy félévvel később költségtérítéses képzésre kerülhetnek át az érdemjegytől függetlenül, hiszen az adott tárgyon kívül nem vehet fel más tárgyat, így a két követelmény közül az egyik nem teljesülhet. A jelenlegi átsorolási szabály szerint ez nem jelenti egyértelműen azt, hogy a hallgatót átsorolják költségtérítéses képzésre, hiszen a két kritérium közül csak az egyiknek kell megfelelni, azonban szeptembertől mindkettőnek. Ennek részletes leírásáról a napokban cikkeztünk. A téma kapcsán választ kaptunk kérdéseinkre az egyetemtől. Levelükben azt írták, hogy a hallgatók bevonásával folyamatosan fejlesztik és felülvizsgálják aképzési kínálatot, ezen belül az egyes kurzusok egymásra épülésének rendszerét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.