Közélet

Szűkült a Cserepes sori szegregátum, de nem tudni mikor számolják fel végleg

Szűkült a Cserepes sori szegregátum, de nem tudni mikor számolják fel végleg

2019. június 26., szerda
Szűkült a Cserepes sori szegregátum, de nem tudni mikor számolják fel végleg

A móravárosi Cserepes sor évek óta Szeged egyik legveszélyesebb helyének számít a szegregtáum miatt. Tavalyhoz képest valamelyest javult a helyzet, jó pár házat ledózeroltak a nyomornegyedben. A terület önkormányzati képviselőjétől azonban nem tudtuk meg, hogy milyen ütemben halad a szegregátum felszámolása, és arra sem kaptunk választ, hogy a bűnözés terén történt-e változás.

Fogyatkozóban a nyomortelep

A tikkasztó nyári hőségben luxusautó parkol az egyik ablak nélküli ház mellett a Cserepes soron. A lepusztult ingatlanok tetején parabolaantennák erdeje sorakozik. A háttérben a bomladozó házak fölé magasodik a helyieknek oly sok bosszúságot okozó olajfúró torony. Mondhatni megszokott látvány fogadott bennünket a Cserepes soron. Mégis történt némi változás az egy évvel ezelőtti állapotokhoz képest: a roskadozó házak egy részét felszámolták, a ledózerolt épületek helyén pedig térdig érő gaz nőtt.

Válaszok nélkül

Lassan már három hét is eltelt azóta, hogy e-mailben megkerestük Móraváros önkormányzati képviselőjét, Kardos Irént, válaszokat azonban még nem kaptunk. Többek között azt szerettük volna megtudni, hogy milyen ütemben halad a Cserepes sori szegregátum felszámolása, valamint arra is kíváncsiak voltunk, hogy számottevően csökkent-e a bűnesetek száma az elmúlt egy évben az említett területen.

Mint ismeretes

, az önkormányzat távlati célként tűzte ki a Cserepes sori szegregátum felszámolását. Tavaly Kardos Irén megkeresésünkre elárulta, hogy ennek ütemezése legalább 2 lakás kiürítése évente – 2029-ig. Az antiszegregációs törekvések eredményeként 2017-ben 6 lakóingatlan (24 lakás) került lebontásra a Cserepes sori szegregátumban.

Vajon csökkent a bűnözés?

  Egy évvel ezelőtt a rendőrség arról tájékoztatta lapunkat, hogy az elmúlt időszakban több intézkedés is történt a Cserepes sor környéken. Ez nem újdonság, hiszen már hosszú évek óta Szeged egyik legveszélyesebb környékének számít Móraváros, a Cserepes sori szegregátum miatt – emlékezhetünk, itt fordult elő, hogy disznót vágtak a lakók az autóút közepén. Kardos Irén ezzel kapcsolatban tavaly annyit mondott, hogy önkormányzati képviselőként többször kérte a rendőrségtől a sűrűbb rendőri jelenlétet. Hogy ez meghozta-e a kívánt javulást a közbiztonság terén, az egyelőre rejtély, hiszen ez irányú kérdésünkre sem kaptunk választ a képviselőnőtől.

Hazatért a Kinizsi

Ugyancsak jelentős változás tavalyhoz képest, hogy a Móravárosi Kinizsi felnőtt csapata visszatért a Cserepes sor tőszomszédságában található Sándor Csikar Grundra. Az előző szezonban a hazai mérkőzéseit Domaszéken játszó piros-fehér együttes pályáját felújították, így már szép környezetben fogadhatják a riválisokat - igaz, már csak a Megye III-ban.

Kovács Ferenc képgalériája:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.