Közélet

Nincs rosszabb a Gogol utcai járdánál – vélik olvasóink

Nincs rosszabb a Gogol utcai járdánál – vélik olvasóink

2019. június 14., péntek
Nincs rosszabb a Gogol utcai járdánál – vélik olvasóink

Arra voltunk kíváncsiak, melyik Szeged legrosszabb minőségű járdája olvasóink szerint. Toronymagasan a Gogol utca nyert.

Az igencsak kifogásolható állapotú utcáról, valamint járdájáról már többször cikkeztünk. Az ott lakók már évek óta bosszankodnak miatta, de másokra is befolyással van, hiszen a belvárost összeköti az Árkáddal.

Szeged legrosszabb járdája: a Gogol utca. Fotó: Kovács Ferenc

Hiába, ugyanis a járda állapota csak akkor javulhat, ha az egész utcát felújítják faltól falig.A Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. szakembere azt nyilatkozta lapunknak2016-ban, hogy a meghibásodást okozótámaszgyökerek elvágása a fák stabilitását veszélyezteti. “A közvetlen balesetveszélyt, botlásveszélyt jelentő járdaburkolat hibák javítása, egyedileg vizsgált beavatkozási módszerekkel szüntethetőek meg a gyökerek elvágása nélkül, az érintett helyszín adottságainak megfelelően” – ismertette. Az utcát csak faltól falig történő felújítással lehetne helyre hozni, ahogyan az egy utcával odébb, a Gutenbergen is megtörtént. A renovált útszakaszon 2010-ben kezdődtek el a munkálatok 3,3 milliárdos, 85 százalékban uniós támogatású városrehabilitációs projekt részeként: teljesen új burkolatot kapott az utca és a járdák, valamint új bútorokat kapott a korábban foltokban javítgatott utca. Olvasóink 54 százaléka szerint a Gogol utca járdája a legrosszabb. Ezt követi 26 százalékkal a Retek utca páros oldalán szétvert járda, ahol a látássérülteknek elhelyezett térkő körül kaviccsal szórták fel a szétvert betont. Ezután pedig a Hajnóczy és a Szentháromság utca következett 6, valamint 4 százalékkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.