Közélet

Telekadó a maximumon – 12,5 milliónál többet nem szabhatott volna ki az önkormányzat

Telekadó a maximumon – 12,5 milliónál többet nem szabhatott volna ki az önkormányzat

2019. április 30., kedd
Telekadó a maximumon – 12,5 milliónál többet nem szabhatott volna ki az önkormányzat

Kimaxolta a telekadót az önkormányzat annak a családi vállalkozásnak az esetében, akik ellehetetlenülés közeli állapotba kerültek a 12 milliós tétel miatt. Most a bíróság előtt az ügy, várják a felülbírálati kérvény sorsát.

Tegnap cikkeztünk arról, hogy az önkormányzat

az egész 2018-as évre vonatkozó telekadót követeli

egy családi vállalkozástól. Sikerült elérnünk az érintettet, aki elárulta, hogy ez esetükben a lehető legmagasabb négyzetméterenkénti árat, azaz 200 forintot jelent évente. A vállalkozó azt is elárulta, nem az övék az egyedüli eset a közelmúltból, ugyanis többen kerültek hasonló helyzetbe. A saját helyzetüket elkeseredettként írta le. Jelenleg bíróság előtt az ügyük, ugyanis felülbírálati kérvényt nyújtottak be, ami halasztó erejű. "Ha ez nem lenne, már most behajthatnák rajtunk ezt az összeget" – jelentette ki. A vállalkozó azt is elmondta, hogy súlyos összegekbe kerül a jogi költsége annak is, hogy egyáltalán elkerüljék azt az adót, amit éveken át nem kellett fizetniük. “Sertéstenyésztést folyt

atunk a telepen, amihez természetesen a szántót is használatba vettük, sőt tovább bővítettük a szántó és a legelő területét is. Idővel kiderült, hogy az épületek nincsenek feltüntetve a tulajdoni lapon” – idéztük Facebookon közzétett felhívását hétfőn. Ezután helyszíni szemlét végezte, hosszas eljárás után végül megszületett a hatósági bizonyítvány az ólakról, tárolókról és a lakóépületről.

A bejegyzés szerzője szerint ekkor már két fiuk is ott lakott.

"Az egész terület maradt egyben, udvarként, mivel semmi nem indokolta a szétdarabolást. 2018-ig ez a terület telekadó mentes volt, mivel épületek vannak rajta"

– számolt be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.