Közélet

Nem kelendő az egykori I.-es kórház Szegeden

Nem kelendő az egykori I.-es kórház Szegeden

2019. április 17., szerda
Nem kelendő az egykori I.-es kórház Szegeden

Tíz évvel ezelőtti árához képest már 30 százalékkal olcsóbban is eladná a szegedi önkormányzat a volt I.-es kórház és pszichiátria ingatlanegyüttesét, de még így sem találnak rá vevőt - írja a Délmagyar.

A portál emlékeztet, hogy 2009 márciusában szűnt meg a betegellátás, és ürítették ki az egykori I.-es kórház Kossuth Lajos sugárúti épületét, amit a vele összefüggő Pulz utcai volt pszichiátriai gondozóval együtt próbált eladni az önkormányzat – eddig sikertelenül. Az összesen 13 ezer négyzetméteres telket, illetve a két épületet kezdetben 1,2-1,3 milliárdért kínálta az IKV, majd többszöri sikertelen pályáztatás után tavaly novemberben már 914 millió forintra csökkentette a pályázati alapárat. A két épületet azért csak együtt lehet értékesíteni, mert közös a csatornarendszere, és egy kazánról megy az épületek fűtése. A volt pszichiátrai épület egyébként jó állapotban van, azt jelenleg is használja az SZTE. További részletek

ITT

olvashatók.

(Kiemelt kép: Kuklis István)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.