Közélet

Szeged utcáit ismét ellepték a koldusok

Szeged utcáit ismét ellepték a koldusok

2019. március 1., péntek
Szeged utcáit ismét ellepték a koldusok

Olvasónk jelezték, hogy a Mars téren és a Kárász utca környékén is egyre gyakrabban jelennek meg magukat koldusnak kiadó szélhámosok. A kéregetők a közelmúltban már többször is megzavarták Szeged sétálóutcájának rendjét, randalírozással, székdobálással vagy éppen virágláda oldalba kakálásával.

Mars téri gyülekezőpont

Egyik olvasónk jelezte nekünk, hogy a Mars téri buszpályaudvaron rendszeresen zaklatják az utasokat a kéregetők: - Minden nap busszal járok be Tiszaszigetről dolgozni. Kezd elegem lenni abból, hogy kivétel nélkül minden egyes reggel kéregetők fogadnak a Mars téri buszpályaudvar peronján.

A legtöbbször ugyanaz a férfi várja az alamizsnát, de hetente legalább egyszer feltűnik egy szélhámos pár is, amelynek női tagja már egy éve azt hajtogatja, hogy terhes és ezért kér élelemre valót.

Tudtommal Budapesten már kitiltották a koldusokat a pályaudvarokról, ideje lenne Szegeden is bevezetni ezt a rendszert – panaszkodott nekünk egy neve elhallgatását kérő olvasónk.

Egyre arrogánsabbak

Egy másik olvasónk egy nem hétköznapi történetet osztott meg: Viktor elmondásai szerint adott esetben akár piócaként tapadhatnak a járókelőkre a koldusok.

-

Múlthét kedden a Nagypostára mentem befizetni a csekkeket – kezdte olvasói levelét Szentmiklósi Viktor. - Már az épület előtt „letámadott” egy első ránézésre zavart elméjűnek tűnő öregasszony.

Apróért kuncsorgott, de közöltem vele, hogy nincs nálam, majd bementem az épületbe és sorba álltam. Nem telt el fél perc, amikor arra lettem figyelmes, hogy valaki hátulról bökdös, természetesen megint a nő volt az, aki egyre arrogánsabb stílusban követelte az alamizsnát.

Ekkor betelt nálam a pohár és hangosan rákiabáltam – ekkor persze minden sorban álló egyből rám nézett, nagyon kínos szituáció volt – osztotta meg élményét Viktor.

A Kárász utcát is megszállták

Mint azt már korábban megírtuk, a sikertelen budapesti „karrierjét” követően

visszatért az ikonikus szegedi koldus.

A magát mozgássérültnek tettető szélhámos az elmúlt hónapokban a Kárász utca járókelőit boldogította. Arról is beszámoltunk, hogy a koldusok a közel múltbanrandalírozással,

székdobálással

, vagy éppen

virágláda szélére székeléssel

többször is megzavarták Szeged legfőbb sétálóutcájának rendjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.