Közélet

Megosztja a szegedieket a felújított liget

Megosztja a szegedieket a felújított liget

2019. március 5., kedd
Megosztja a szegedieket a felújított liget

A kivitelező legutóbb február végére ígérte a liget átadását, ehhez képest a március 4-i látkép jellegzetes eleme volt a markoló a park közepén. Elvileg már csak az utolsó simítások vannak hátra, így a jelenlegi összképet tekintve arról kérdeztük olvasóinkat, hogy mennyire elégedettek a felújításokkal.

Egyik olvasónk hívta fel arra a figyelmünket, hogy az új kerékpárút kialakításakor, a környező fák gyökeréből lefűrészeltek kisebb-nagyobb darabokat. „ A park közepén vettem észre, hogy az egyik hatalmas fának a gyökere – ami kissé kiemelkedik a földből – az új kerékpárúthoz lett igazítva. Nem tudom, hogy milyen Zöld Város Program az, amelyikben fáknak a gyökerét méretre fűrészelik a betonút végett.” – panaszkodott nekünk egy neve elhallgatását kérő olvasónk.

Néhány fának gyökerét az aszfalthoz igazították a ligetben. Fotó: Kovács Ferenc.

Akad olyan olvasónk, aki nem érti, hogy a rekortán futópályát miért építették ilyen közel a fákhoz. „Szerintem néhol nagyon közel van a futópálya a fák gyökeréhez. Ne legyen igazam, de szerintem néhány éven belül a gyökerek feltörik majd a rekortánt.” – írta e-mailben Soltész Béla.

Egyesek attól tartanak, hogy a fák gyökerei idővel feltörik majd a rekortánt. Fotó: Kovács Ferenc.

Viktornak a

A kis herceg

című regény jutott eszébe a rekortán pálya egyik szakasza láttán. „A liget kapujánál a rekortán hirtelen kiszélesedik, majd ismét visszaszűkül. Nem tudom eldönteni, hogy ez egy kalapra, vagy egy elefántot emésztő óriáskígyóra hasonlít jobban.” – osztotta meg velünk észrevételét Szentmiklósi Viktor.

Ez inkább egy kalapra, vagy egy elefántot emésztő óriáskígyóra hasonlít jobban? Fotó: Kovács Ferenc

„Nekem nem igazán tetszik így a liget. Elég kopár, és sok helyen még nem tisztították ki az aljnövényzetet, néhol csupa gaz az egész. Hozzáteszem, a kutyafuttató kifogástalan, csak azt nem értem, hogy mitől volt ilyen drága ez az egész beruházás” – írta kommentben Zsuzsanna.

Beköszöntött a tavasz, mégis elég kopár a város tüdeje. Fotó: Kovács Ferenc

Anett a nyilvános WC-ket hiányolja a parkból. „Elég komoly tervezői hibának tartom, hogy nincs WC a felújított ligetben. Emellett szerintem nagyon csúnyák azok az OSB lapszerű táblák, telefon töltő bódé meg szerintem kritikán aluli.” - kommentelte Anett.

Az aljnövényzet mellett, a WC-ket hiányolják leginkább a ligetből.

Mások azt nehezményezik, hogy az újonnan felszerelt fitness gépek néhol már rozsdásodnak. „Felháborítónak tartom, hogy tulajdonképpen még át sem adták a ligetet, máris rozsdásodnak a "vadi új” fitness eszközök a parkban. Nem tudom ki fogja ezek jó szájízzel használni." - fejtette ki véleményét Sándor Zoltán.

Kérdéses, hogy a fitness gépeket mennyire kezdi ki majd az időjárás. Fotó: Kovács Ferenc.

 

A liget március 4-ei látképének jellegzetes eleme volt a markoló. Fotó: Kovács Ferenc

A kritikus kommentek ellenére,

a korábbi cikkünkben

meghirdetett szavazás eredménye azt mutatja, hogy olvasóink többségének tetszik a felújított liget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.