Közélet

Modern Városok Program: Atlétikai centrumok épülnek Szegeden

Modern Városok Program: Atlétikai centrumok épülnek Szegeden

2019. március 21., csütörtök
Modern Városok Program: Atlétikai centrumok épülnek Szegeden

Olyan új fejlesztéseket hoz Szegedre a kormány, ami nem csak a sportbarátoknak, hanem az összes szegedi lakosnak, és egyetemistának jó hír. A régóta magára hagyott SZVSE pálya, és a Szegedi Tudományegyetem Atlétikai Centruma is hamarosan új köntösben tárul a mozogni vágyók elé.

Sajtótájékoztatón jelentette be Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke, hogy a Modern Városok Program keretében két atlétikai pálya is megújul, összesen 2,1 milliárd forintból. Az SZVSE-pályát évek óta magára hagyta a város, annak állapota folyamatosan romlik, igaz a közeli kollégiumból rendszeresen oda járnak mozogni a fiatalok és itt készül a magyar atlétika első világbajnoka, a súlylökő Márton Anita is.

Az ide szánt 550 millió forintból a nemzetközi szabványoknak megfelelő 8 sávos, pályavilágítással rendelkező, modern pályát alakítanak ki a belső füves pálya rendezésével együtt, illetve egy diszkosz- és kalapácsvető dobópálya, és füvesített gerely-, és két súlylökőpálya is a sportolók rendelkezésére áll majd. A Szegedi Tudományegyetem Atlétikai Centruma ugyanígy nemzetközi szabványoknak megfelelő, 8 sávos pályát kap pályavilágítással, valamint egy füvesített diszkosz- és kalapácsvető pályát és két salakos súlylökőpályát kap.

Mindezeken túl az atlétikai centrumban lesz egy 6 sávos, 80 m-es futópálya, kiegészítve magasugróhellyel, konditeremmel, lelátóval, valamint öltözőkkel. – A fejlesztések ismételten azt jelentik, hogy a kormányzat több tízmilliárdos fejlesztési csomagot ítélt oda Szegednek, így minden szegedi megtapasztalhatja és átélheti, hogy a polgári kormánynak kiemelten fontos a város, és minden erővel azon dolgozik, hogy kimozdítsa Szegedet az évtizedes mozdulatlanságból – mondta sajtótájékoztatóján Bartók Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.